De Vet Mill Holding B.V. wordt door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander onderscheiden met het predicaat Hofleverancier. Op zaterdag 9 september wordt het 100-jarig jubileum van het bedrijf gevierd bij De Vet in Mill met (oud)medewerkers, familie en iedereen die heeft bijgedragen aan het bereiken van deze mijlpaal.

Burgemeester Marieke Moorman reikt aan CEO Michiel de Vet in het bijzijn van de andere 2 CEO’s Dirk en Thijs de Vet, de oorkonde uit. 

De Vet Mill Holding B.V. is uitgegroeid tot een gerenommeerd Brabants bronbemalingsbedrijf. Een betrokken familiebedrijf dat vooral in Zuid-Oost- en Oost-Nederland en het Duitse grensgebied opereert. 

De historie van deze familieonderneming start als Piet de Vet zich in 1923 als koperslager, loodgieter en zinkbewerker in Mill vestigt. ln 1948 besluiten Piet de Vet en zoons Theo en Will een vennootschap onder firma aan te gaan onder de naam: P.J. de Vet & Zonen. ln 1972 wordt deze vennootschap omgezet in een besloten vennootschap: P.J de Vet & Zonen B.V. Een paar jaar later treden als derde generatie Peter en Rini de Vet, de zoons van Theo de Vet in dienst. ln 2013 vindt de overdracht van het bedrijf aan de vierde generatie plaats, bestaande uit de broers Thijs en Dirk (zoons van Peter de Vet) en hun neef Michiel (zoon van Rini de Vet). 

In 100 jaar is De Vet uitgegroeid tot een belangrijke regionale speler op het gebied van bronbemaling en de aanleg van hevelinstallaties inmiddels uitgevoerd door 23 medewerkers, waarvan vele met lange familiaire dienstverbanden. De hoofdvestiging is nog steeds in Mill, terwijl voor de markt in Duitsland in het Duitse Goch, net over grens bij Gennep, een dochterbedrijf is gevestigd onder de naam De Vet Wasserbau GmbH. 

De Vet heeft altijd oog gehad voor innovatie. Veel materieel en apparatuur is binnen het bedrijf ontwikkeld. Het bedrijf hecht veel waarde aan samenwerking, ook binnen de branche. Op maatschappelijk gebied staat De Vet eveneens nog steeds midden in de Millse gemeenschap.

Op 26 juni 2023 heeft Zijne Majesteit de Koning besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier" te verlenen aan De Vet Mill Holding BV te Mill. Het predicaat staat voor kwaliteit, soliditeit en continuïteit van de onderneming en wordt door Zijne Majesteit de Koning slechts in speciale gevallen toegekend. De onderneming moet aan strenge eisen voldoen, zoals onder andere goede dienstverlening en het leveren van kwaliteit. Met de toekenning van het predicaat Hofleverancier toont de Koning respect, waardering en vertrouwen in De Vet Holding B.V.