Rens Hubers ontmoet 'Tegenliggers' tijdens zijn wandelingen en fietstochten. Hij maakt een praatje met hen en zet ze op de foto. Wie zijn die tegenliggers? Dat is regelmatig te zien in deze rubriek.

Als ik aan de Wanroijse kant van de Molenheide langs de oude vuilnisbelt wandel zie ik 2 mannen die druk op een bankje zitten te buurten. Kees Bongers en Gijs Hartjes zijn dan ook buurmannen, sinds een paar jaar hier vlakbij aan de Hank.

Gijs (79) is een echte Wanroijse. Hij is getrouwd met Sjaan Giesbers, ook een Wanroijse, en samen hebben ze 2 dochters en 4 kleinkinderen. Gijs heeft vanaf zijn 15e als loonwerker gewerkt. Daarna heeft hij nog 10 tractors gerestaureerd waarvan hij er nu nog 7 heeft staan. Gijs gaat graag wandelen want hij wil nog lang gezond blijven. 

Kees (74) is opgegroeid in ’t Oventje in Zeeland. Hij is getrouwd met Loes Slaats uit Sint Hubert en ze wonen sinds een paar jaar aan de Hank, langs Gijs en Sjaan dus. 

Kees en Loes hebben samen 2 dochters en 4 kleinkinderen. Kees heeft altijd gewerkt in het onderhoud van landbouwwerktuigen. En ze hebben een mooie hond. “Wij houden van goed eten en lekker fietsen”, zegt Kees. “En wandelen met buurman Gijs natuurlijk”.

En dan gaan buurman en buurman weer de Molenheidse bossen in.

Rens Hubers