Groep 8-leerling en ouder op de aanmelddag bij Metameer jenaplan Boxmeer. (Foto: Joyce Linders)

Vorige week was de landelijke aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs. Voor het eerst was dit jaar een centrale week waarin leerlingen van groep 8 zich aanmelden bij een middelbare school. Scholen in het Land van Cuijk en Maasduinen ontvingen dinsdag 26 maart jl. de nieuwe brugklasleerlingen en hun ouders/verzorgers op school.

Het maken van een schoolkeuze is een belangrijke stap voor kinderen van groep 8 en hun ouders/verzorgers. Het Merletcollege en Elzendaalcollege-Metameer zorgden gezamenlijk voor een gevarieerd programma aan voorlichtingsactiviteiten: lesdagen, informatieavonden, proeflessen en natuurlijk de open dagen. Heel veel mogelijkheden dus voor leerlingen uit groep 7 en 8 om kennis te maken met de middelbare scholen en de verschillende onderwijsvormen die onze regio rijk is.  

Rijk onderwijsaanbod

Om de keuzemogelijkheden en de diversiteit van het onderwijsaanbod in de regio te behouden, werken Elzendaalcollege-Metameer en het Merletcollege intensief samen. Hierdoor hebben ze een groot keuzeaanbod van zowel theoretisch als praktisch onderwijs. En behouden ze zoveel mogelijk de eigenheid en de eigen identiteit van de scholen.   

Rectoren Iedje Heere (Merletcollege) en Elke Oegema (Elzendaalcollege-Metameer) zijn tevreden met de aanmeldingen: ”Wij zijn blij met het vertrouwen van zoveel leerlingen en hun ouders die gekozen hebben voor één van onze scholen. De aanmeldingen zijn zoals verwacht en soms zelfs gegroeid.  
De mooie aanmeldingen laten ons vooral zien dat we aantrekkelijke scholen hebben in deze regio.”  

Zoals eerder bekend, wordt het onderwijs van de locaties Mill en Stevensbeek op termijn verplaatst. Door deze onderwijsontwikkelingen zijn de aanmeldingen voor deze locaties daarom ook lager dan voorgaande jaren. “De aanmeldingen voor locatie Mill en Stevensbeek zijn zoals verwacht en passend bij de onderwijsontwikkelingen op en tussen onze scholen,” aldus de rectoren.