Bij FysioSupport aan de Hoogveldseweg 1 in Mill wordt er door longpatiënten wekelijks in groepsverband mondharmonica gespeeld om hun ademhaling te verbeteren. Het spelen op een mondharmonica is een goede ademhalingsoefening. Het is het enige blaasinstrument waarbij je zowel in- als uitademend speelt.

Een aantal maanden geleden heeft Jos Driessen, muzikant in Mill e.o., introductielessen verzorgd voor deze groep en heeft de groep enthousiast gemaakt voor het gebruik van dit instrument. Ondanks het verschil in conditie en muziekervaring zijn deze mensen nu in staat om een aantal bekende liedjes in groepsverband te spelen. Iedereen kan op zijn eigen niveau meespelen.

Mondharmonica spelen is een heel leuke, ontspannen manier om ademhalingsoefeningen te doen. De deelnemers aan de therapie ervaren een betere conditie en controle over hun ademhaling. Ze hebben meer kracht om adem te halen en bovendien geeft het samen spelen veel voldoening en lol.

Wij zijn nog op zoek naar mensen met longproblemen die ook mondharmonica willen spelen. Daarnaast zoeken wij ook nog een persoon die deze groep wil begeleiden en naar een hoger muzikaal niveau weet te coachen.
Reactie graag per mail aan onze praktijk t.a.v. Coert Comans. Mail FysioSupport: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..