Basisschool De Schare uit Sint Hubert gaan voor de vastenactie Frans Duijnstee helpen met het inzamelen van geld voor onderzoek naar kanker.

Frans gaat met het team van BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, meedoen aan Alpe d’HuZus; het zusje van Alpe d’HuZes waarbij je een keer de berg Alpe d’Huez opwandelt, rent of fietst. Hij zamelt  hiervoor sponsorgeld in dat 100% naar het KWF gaat. Frans kwam op school vertellen waarom hij meedoet. Zijn vrouw Diane overleed in juni 2015; 9 maanden na de diagnose borstkanker. Frans vertelde over de vele onderzoeken die hij bestudeerde, waar hij vaak Alpe d’HuZes-gelden tegenkwam. Frans wil samen met zijn dochter Linde, zus Gabriëlle en vriendinnen Mim en Sverre zijn steentje bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Frans: “Wij wonen op het platteland midden tussen de agrarische bedrijven en samen met Diane genoten we ervan om te wandelen in het landschap dat door de boeren mee vorm wordt gegeven. Een landschap dat verandert met de seizoenen en het gebruik. Samen met BIG Challenge gaan wij de uitdaging aan om kanker de baas te worden.”

De kinderen van ‘De Schare’ gaan hem helpen en komen hiervoor in actie tijdens de vastentijd. Ze hebben klussenbonnenboekjes gemaakt die ze aan gaan bieden aan familie, vrienden, buren etc. Op school hangt een geldthermometer waar ze wekelijks de stand van de actie laten zien. Op Witte donderdag 24 maart komt Frans Duijnstee de cheque in ontvangst nemen. Helpt u mee om van deze actie een succes te maken?

BIG Challenge: farmers against cancer

Kanker. Die vreselijke ziekte die zoveel ellende en onmacht veroorzaakt in onze maatschappij. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Ook in de veehouderij. Daarom klimmen zo’n 240 fietsers en lopers uit de agrarische sector op 1 en 2 juni 2016 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. Doel dit jaar is om 1.000.000 euro bijeen te fietsen. Al ruim 500.000 is ingezameld. Bekijk de persoonlijke actiepagina’s op www.bigchalleng.eu; donaties zijn welkom.