Met behulp van het leefbaarheidsbudget van de gemeente Mill en Sint Hubert is afgelopen jaar vereniging ZorgSchakel Sint Hubert opgericht. In 5 maanden tijd telt de vereniging 245 leden.

Binnen de vereniging zijn 28 vrijwilligers actief als gastheer en gastvrouw in het ontmoetingscentrum De Schakel. Het ontmoetingscentrum is op maandag en vrijdagochtend van 10.00 - 12.00 uur geopend. Er komen gemiddeld 20 bezoekers per dagdeel.

Overname eetpunt per 1 mei 2016

In goed overleg met het bestuur van gemeenschapshuis De Jachthoorn en de coördinatoren neemt ZorgSchakel Sint Hubert het eetpunt over. Het eetpunt is er elke laatste vrijdagmiddag van de maand.
Voorzitter Ed Derks van ZorgSchakel Sint Hubert geeft aan dat het eetpunt beter past binnen de doelstelling van hun vereniging. Het eetpunt sluit naadloos aan op de openingstijden van het ontmoetingscentrum. “We verwachten een toename van het aantal gasten bij het eetpunt.
Op 1 mei bestaat het eetpunt 10 jaar. Een mooi moment om het eetpunt over te nemen”.

Inrichting buitenterrein

Ontmoeting is een belangrijk thema. Juist in het voorjaar en zomermaanden is het fijn om ook buiten een ontmoetingsplek te hebben. Over de inrichting van het buitenterrein en het opknappen van de jeu de boules baan is men al in gesprek met de leden. Medio juni is het buitenterrein opgeknapt en ingericht en kunnen de bezoekers van het ontmoetingscentrum ook buiten genieten van een kopje koffie/thee.

Themabijeenkomst “Wie zorgt er straks voor mij?”

In deze actieve “theater” voorstelling belichten acteurs maatschappelijke thema’s, waarbij ze de toeschouwer actief betrekken. “Wie zorgt er straks voor mij?” is de vraag die jong en oud zich kan stellen. Binnenkort wordt u geïnformeerd over datum en tijdstip.

Met zorgzame groet,
Ed Derks, voorzitter