Foto: Peter Cornelissen

De Jeugdgemeenteraad van de Gemeente Mill en Sint Hubert reikt elk jaar aan kinderen die echt iets speciaals hebben gedaan een jeugdlintje uit. Het jeugdlintje is bedoeld voor kinderen tot en met 13 jaar.

Tijdens Koningsdag werden er door burgemeester Walraven en de juryleden Pien en Juul opnieuw jeugdlintjes uitgereikt. Deze keer aan:

Danjel (12 jaar) en Robin (11 jaar) Cornelissen, Devin Bisschops (10 jaar) en Job de Klein (11 jaar) uit Mill. Deze 4 kinderen hebben gezorgd dat een brand in de wasdroger in de badkamer beperkt is gebleven. Ze waren even alleen thuis toen ze een brandlucht roken. Ze zijn gaan zoeken waar de lucht vandaan kwam, en kwamen bij de wasdroger uit. Ze hebben de stekker eruit getrokken, de deur goed dichtgemaakt en alarm geslagen. Doordat ze zo doortastend gehandeld hebben heeft de brand zich niet uitgebreid naar de overige ruimten in het huis.

Imke Frederiks (10 jaar) uit Sint Hubert. Imke helpt haar slechtziende moeder Sandra met van alles en nog wat. Van boodschappen doen, het lezen van gebruiksaanwijzingen tot en met het in het donker begeleiden van haar moeder, niets is te gek voor deze zorgzame en behulpzame kanjer. Haar moeder noemt haar soms wel eens haar ‘blindengeleidehond’.

Tijn van der Cruijsen (12 jaar) uit Mill. Tijn zag op straat een hond lopen, helemaal alleen. Hij heeft de hond meegenomen en heeft geprobeerd uit te zoeken van wie de hond was. Zonder resultaat. Tijn heeft toen bij hem thuis voor de hond gezorgd totdat de eigenaar zich meldde.

Melle van der Heijden (9 jaar) uit Langenboom. Stichting Opkikker organiseert ‘opkikkerdagen’ voor kinderen die langdurig ziek zijn. Omdat Melle suikerziekte heeft mocht zij ook een keer genieten van zo’n opkikkerdag. Om zoveel mogelijk zieke kinderen ook te laten genieten van zo’n dag is Melle ambassadeur van de Stichting geworden. Om geld in te zamelen gaat zij langs deuren om oude telefoons in te zamelen die worden verkocht en waarvan de opbrengst naar de Stichting gaat. Ook heeft ze armbandjes gemaakt en verkocht voor de Stichting.

Klik hier voor meer foto's.