Een gemiddeld Nederlands gezin. Iedereen heeft een smartphone, er staat nog steeds een vaste computer en er zijn meerdere laptops – zowel voor school van de kinderen als voor werk van de ouders – die gebruik maken van wifi.

En dan hebben we het nog niet over tablets, een televisie (met bijvoorbeeld Chromecast) en de slimme thermostaat. Anders gezegd: een normaal huishouden vraagt veel, zo niet heel veel, van een internetverbinding.

Storingsgevoelig kabelnetwerk

Het is daarom frustrerend dat het huidige koperen kabelnetwerk niet alleen storingsgevoelig is, maar dat ook het gebruik ervan van invloed is op de prestaties. Zodra meer mensen zich aansluiten op een internetverbinding, gaat het ontvangen en versturen van data aanmerkelijk trager. Hoe irritant is het als je game vastloopt omdat je moeder gaat Skypen? Of hoe vervelend is het als je beeld bij Skype begint te haperen, omdat je zoon zo nodig moet gamen?
Om nog maar niet te spreken over het gebruik van internet in de rest van de straat. Want ook dat heeft bij internet via koperen kabels een negatief effect op het datatransport. Dat is in deze moderne tijd achterhaald en ook helemaal niet meer nodig. Want met glasvezel is al deze frustratie voorbij.

Glasvezel in je huis

Glasvezel is namelijk ontzettend betrouwbaar en altijd even snel. Supersnel zelfs, want de aanvangssnelheid ligt stukken hoger dan het huidige koperen netwerk. Daarnaast maakt het niet uit of iemand anders in huis of in de straat verbinding maakt. Je kunt gewoon blijven gamen, gewoon blijven skypen, werken. En dat ook nog eens in een veel betere kwaliteit. LVCNET wil glasvezel in elk huis aanleggen en niet zoals grote landelijke concurrenten tot aan de wijkkast en de buitengebieden aan hun lot overlaat. LVCNET is de enige partij in deze regio die zich hard maakt voor een glasvezelnetwerk in zowel de kernen, het buitengebied als op de bedrijventerreinen. Kijk voor meer info op www.lvcnet.nl.