Afgelopen vrijdag werd tijdens de Winterbeleving in Mill ook het vernieuwde marktplein officieel geopend. Daarnaast werd er een blijvende herinnering aan de doortocht van de 100e Nijmeegse Vierdaagse Dwars dur Mill onthuld. Dit in de vorm van een tegel in de Burgemeester Verstraatenlaan.

Vierdaagse

Bas de Veer nam namens Ontdek Mill alle aanwezigen mee in het totale verhaal Vierdaagse Dwars dur Mill. Wat er zoal aan voorbereidingen kwam kijken, wat er georganiseerd werd, de feestavond en ook de doortocht van bijna 5000 wandelaars Dwars dur Mill. Maar ook dat met hetzelfde enthousiasme alles weer keurig werd opgeruimd. “We hebben heel Nederland laten zien waartoe we in Mill in staat zijn door samen te werken,” aldus Bas, die dit carnavalsseizoen als Boer Ties door het leven gaat.

Vervolg Dwars dur Mill

Naast veel deelnemers aan de Vierdaagse en andere belangstellenden, was ook de plaatsvervangende voorzitter van Stichting Vierdaagse Nijmegen aanwezig. Helaas kon hij nog geen definitief ja of nee geven rond een eventueel vervolg van Dwars dur Mill. Maar hij beloofde binnen 2 weken een definitief antwoord aan Burgemeester Walraven bekend te zullen maken.

Tegel

Vervolgens deelde Bas wat bezems uit aan aanwezigen die iets met de doortocht Dwars dur Mill te maken hadden. Zij veegden het zand van een herinneringstegel aan deze 100e Vierdaagse. Heidi de Man, een van de vrijwilligsters tijdens o.a. de Vierdaagse kwam een tijdje geleden met het idee een blijvende herinnering aan deze Vierdaagse in Mill aan te brengen. Thibaud den Brok van Thijssen den Broek Beton uit Mill produceerde vervolgens gratis deze speciale tegel die in de Burgemeester Verstraatenlaan te vinden is.

Marktplein

Daarna gaf wethouder van den Boogaart als verantwoordelijk portefeuillehouder rond het Millse centrumplan een toelichting op de realisatie van het marktplein. “Het centrumplan is het grootste project van de gemeente Mill en Sint Hubert ooit,” aldus van den Boogaart. Hij vertelde hoe het huidige marktplein tot stand is gekomen, welke partijen erbij betrokken waren en dat het marktplein naast een ruime parkeerplaats ook ruimte kan bieden aan evenementen en elke woensdag aan de weekmarkt. Terwijl iedereen werd getrakteerd op oliebollen en glühwein werd door Corné Kremers de officiële openingshandeling van het marktplein verricht. Corné is coördinator van het Ondernemers Collectief Mill en kartrekker van het project sfeerverlichting. De handeling bestond uit het ontsteken van sfeerverlichting in 2 nieuwe bomen aan de Burgemeester Verstraatenlaan.

Ontwikkelingen

Vanaf deze week is de Rabobank aan de Markt open en vanaf begin januari is er ook supermarkt Jan Linders te vinden. Een bloemenzaak opende er al de deuren. Er staat nog 1 winkelruimte leeg waarvoor men op zoek is naar een belangstellende ondernemer. Naar verwachting start men nog voor de zomervakantie met de sloop van het Maaslandblok tussen Albert Heijn v.d. Ven en de Apotheek. Na de vakantie start men dan met de nieuwbouw van winkelruimtes en appartementen.