Op zondag 15 januari organiseerde ZLTO Land van Cuijk Noord een nieuwjaarsbrunch bij Van de Lockant Potcultuur in Gassel. ZLTO Land van Cuijk Noord is de plaatselijke afdeling van de Zuidelijke Land en Tuinbouworganisatie in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert.

Ondernemers in de groene ruime en sympatisanten van het platteland kunnen lid worden van deze vereniging.

Martien van de Lockant en enkele personeelsleden ontvingen de ZLTO leden gastvrij in de gedeeltelijk tot brunchruimte omgetoverde kas. Voorzitter Hans Vermeulen heette de in ruim zeventig leden, partners en kinderen van harte welkom en noemde de nieuwe uitdagingen voor 2017: samen hebben boeren en burgers de oplossingen voor een leefbaar platteland.

Martien van de Lockant vertelde daarna over hoe het bedrijf was ontstaan en is uitgegroeid tot wat er nu is. Het bedrijf is in 1987 ontstaan uit de hobby van Martien. Er worden sierheesters en coniferen gekweekt in pot. De afzet loopt uiteen van hoveniers, tuincentra, afhaalcentrums en handels kwekerijen in binnen- en buitenland. Er is zelfs een speciale keuring op het bedrijf om te mogen exporteren naar Noorwegen, waarvan er maar zeven kwekerijen in Nederland zijn die dat mogen.

Na een heerlijke brunch en gezellig bijpraten gingen de gasten in groepjes over de kwekerij. Vooral de oppotmachine oogst bewondering. “Mooi om bij collega’s een kijkje in de keuken te nemen. Interessant en je leert altijd weer van elkaar”, aldus een enthousiast ZLTO lid.

Meer foto’s en informatie op www.zltolandvancuijknoord.nl / Facebook en www.lockantpotcultuur.nl.