Schouderpijn is een veel voorkomende klacht. Van de Nederlandse bevolking heeft 31% last van de schouder. Bij schouderklachten heeft u pijn rond het schoudergewricht als u uw bovenarm beweegt en soms ook als u hem stil houdt.

De pijn kan uitstralen naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of de vingers. Dit kan u belemmeren in uw dagelijkse bezigheden en/of werk. Ook 's nachts kan de pijn hinderlijk zijn.

Schouderklachten herstellen vaak traag; ongeveer 30% is hersteld na 6 weken, 50% na 6 maanden en 60% na 12 maanden. Het beloop van de klachten is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: het ontstaan van de klachten, de leeftijd, het soort werk wat wordt verricht en de mogelijke aanwezigheid van stressfactoren.

Om al deze factoren in kaart te brengen en vervolgens een oplossing te vinden, kan een fysiotherapeut u helpen. Wanneer u zich direct bij de fysiotherapeut meldt, gaat de fysiotherapeut eerst na of er aanwijzingen zijn voor ernstige aandoeningen. Indien dit niet het geval is zal de fysiotherapeut u vragen stellen en onderzoeken om de oorzaak van de klachten te bepalen. In veel gevallen krijgt u hierna specifieke oefeningen mee, die u thuis kunt doen. Ook kan het zijn dat (een deel van) de klachten vanuit de nek of rug komen en dat manuele therapie een goede aanvulling is. Manuele therapie is een specialisatie in de fysiotherapie en met name gericht op het verbeteren van de beweeglijkheid van gewrichten, waaronder de wervelkolom.

Hebt u schouderklachten en wilt u er vanaf, dan kunt u een afspraak maken bij de gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten van FysioSupport in Mill. Tel. 0485 - 47 01 66 of kijk op www.fysiosupport.com.

Mocht u twijfelen, dan kunt u ook eerst naar ons inloopspreekuur komen, iedere maandag tussen 18.00 en 19.00 uur.