Op dinsdag 14 februari gaan leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool De Schare naar Nijmegen. Met de bus naar Cuijk en vandaar met de trein naar Nijmegen.

Onderweg wordt er door buddy’s (leden van de werkgroep mobiliteit Sint Hubert) uitleg gegeven over het openbaar vervoer.

Tijdens de gastles op donderdag 2 februari in groep 7 en 8 werd er uitleg gegeven over het openbaar vervoer in Sint Hubert. Een bus- en treinkaartje kopen kan nog steeds. Elk half uur kun je met de bus naar het treinstation in Cuijk. Aansluitend kan men dan naar Nijmegen of richting Boxmeer. De leerlingen gaan oefenen met de ov-chipkaart. Een maal piep bij het inchecken. Twee maal piepen bij het uitchecken. In Nijmegen krijgen de leerlingen enkele opdrachten die natuurlijk met het openbaar vervoer te maken hebben. De leerlingen gaan ook kijken naar het busstation waar alle bussen uit de regio samenkomen. Vandaar kan men makkelijk naar bijvoorbeeld de universiteit of ziekenhuis. We hopen op een leervolle en gezellige dag. Werkgroep mobiliteit Sint Hubert. Tel. 06 - 18 93 11 53.