Leerlingen van groep 7 en 8 van basis school De Schare uit Sint Hubert zijn onlangs met bus en trein naar Nijmegen gereisd. Zij werden begeleid door leden van de werkgroep mobiliteit.

Zij hadden een groepsvervoerbewijs van Arriva bij zich zodat alle leerlingen gratis konden reizen. Enthousiast startten de leerlingen bij de bushalte aan de Pastoor Jacobsstraat. Op het treinstation in Cuijk kregen zij uitleg over de ticket automaat. In Nijmegen aangekomen gingen de leerlingen in groepjes van vijf het treinstation verkennen. Om de lijst van tien vragen te kunnen beantwoorden moesten de leerlingen medewerkers van de info balie vragen, alle perrons bezoeken en de borden raadplegen. Verrassend waren de poortjes want zonder vervoersbewijs kun je het perron niet verlaten. Aangekomen op het busstation werden de buslijnen genoteerd die naar de Radboud universiteit gaan. Met al hun reiservaringen van die dag was het een routine klus om terug te gaan via Cuijk naar Sint Hubert. Al met al een gezellige en leerzame activiteit.

Inwoners van Sint Hubert die informatie wensen over het openbaar vervoer of geholpen willen worden bij het aanschaffen van een OV-chipkaart kunnen contact opnemen via 06 - 18 93 11 53.