Afgelopen dinsdag, 21 maart ’17, had buurtschap ’t Broek (Sint Hubert), haar druk bezochte jaarvergadering. Na de pauze werd deze vervolgd door een thema met als onderwerp inbraak preventie en hoe om te gaan met WhatsApp buurtpreventie.

Beide wijkagentes in Sint Hubert, Renske van Dijk en Janine van der Steenhoven, waren hiervoor uitgenodigd. Zij gaven tekst en uitleg hoe te handelen bij verdachte situaties en hoe je hier als buurt op in kunt spelen. Duidelijk is dat je altijd bij verdachte situaties direct de politie moet bellen (112). Daarna kun je middels WhatsApp je buurtgenoten op de hoogte brengen van de verdachte situatie. Het blijkt namelijk dat men vaak te laat of niet de politie belt. Ook wanneer gestolen goederen (terug) gevonden worden is het belangrijk om dit te melden (0900 - 88 44). Verder gaven de wijkagentes aan wat je wel en niet moet plaatsen binnen een WhatsApp groep om deze goed te laten functioneren.

Door deze duidelijke uitleg weten de buurtbewoners van ’t Broek nu optimaal gebruik te maken van WhatsApp bij verdachte situaties. Inmiddels zijn bij de invalswegen van de buurt borden geplaatst ter informatie. (zie foto’s in de bijlage) Dit op eigen initiatief (in overleg met de gemeente) en geheel bekostigd / gerealiseerd door de bewoners van de buurt.

In het kader van een veilige- en schone buurt werd dit weekeinde ook deelgenomen aan de landelijk actie Nederland Schoon. Ondanks dat we in de regio gratis of zelfs voor geringe kosten het afval aan kunnen bieden heeft deze actie helaas weer een grote hoeveelheid zwerfafval opgeleverd. Met vele handen is al deze troep uit de bermen en sloten verwijderd. (zie foto)

Door deze beide acties verwacht buurtschap ’t Broek mede bij te dragen aan een veilige - en schone leefomgeving voor hun buurtbewoners.

“Samen zorgen voor elkaar vandaag en morgen”.