Eind maart begonnen de telefoontjes bij Grandcafé ’t Centrum aan de Kerkstraat 4 in Mill al binnen te komen met vragen rond asperges. Want toen al waren de eerste asperges verkrijgbaar.

“Wij houden ons aan het traditionele aspergeseizoen,” vertelt Jack Rooijakkers van ’t Centrum. “Dat begint half april en loopt tot half juni. In die periode zijn de asperges het lekkerste en vandaar dat wij ze ook in die periode op de menukaart hebben staan.”

Eetcafé

Sinds januari heeft Grandcafé ’t Centrum een nieuwe kaart. Dat om het restaurant en het eetcafé beter op elkaar aan te laten sluiten. Jack: “Met het eetcafé wilden we naast het restaurant ook mensen bedienen die niet lang wilde tafelen, maar alleen een hoofdgerecht wilde bestellen en dat voor een aantrekkelijk bedrag. We merkten al snel dat dit enorm goed werd ontvangen. Het restaurantgedeelte hielden we gescheiden van de tafels voor het eetcafé. Maar steeds meer is er zoveel belangstelling, dat we ook tafels van het restaurant als eetcafé gingen gebruiken.”

Restaurant

“We hadden 2 verschillende kaarten,” vertelt Francien. “Een kaart voor het eetcafé en een andere uitgebreidere kaart voor het restaurant. Veel van onze vaste gasten kennen deze 2 kaarten en regelmatig vroeg men in het eetcafé naar gerechten op de restaurantkaart en andersom.” Vaak kon Jack in de keuken voldoen aan de wensen, maar soms was dat ook lastiger. Jack: “We hebben een tijdje nagedacht over hoe we nu het beste konden voldoen aan de wensen van onze gasten en dat is gelukt. Sinds begin dit jaar hebben we daarom een nieuwe kaart met alle bekende en vertrouwde gerechten, maar met ook wat extra’s.”

Nieuwe kaart

In Grandcafé ’t Centrum wordt vanaf begin januari 1 kaart gebruikt. Francien: “Onze gasten kunnen nog steeds kiezen zoals in het eetcafé voor bijvoorbeeld alleen een hoofdmenu, maar ook meerdere gangen zoals in het restaurant is uiteraard mogelijk. Daarnaast bieden we buiten de kaart om extra gerechten aan.” Hierbij kan men denken aan gerechten met seizoen producten. Jack: “Denk aan asperges en in de herfst en wintertijd aan stoofpotjes en hazenpeper. Maar dit kan ook per dag verschillen, deze extra gerechten staan niet op de vaste kaart, maar bieden we los aan.”

Asperges

De asperge is een gezonde groente waar diverse gerechten mee te maken zijn. “Wij serveren vaak de asperges bereid op traditionele wijze met botersaus, gekookte eieren, achterham en gekookte aardappelen,” vertelt Jack. “Daarbij kan men dan kiezen uit zalm of biefstuk en soms wil men er ook friet bij, ook dat kan uiteraard.”

Reserveren

Het is verstandig om tijdig te reserveren bij Grandcafé ’t Centrum als het gaat om asperges eten. Dit kan via tel. 0485 - 45 19 04.