De gemeente Mill en Sint Hubert heeft een actief verenigingsleven. Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn van grote waarde voor de samenleving. Ze spelen een belangrijke rol op verschillende terreinen en leveren een grote bijdrage aan de leefbaarheid.

De gemeente vindt het belangrijk om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties goed te ondersteunen en onderlinge samenwerking te faciliteren.

De gemeente heeft het initiatief genomen voor een onderzoek om een beeld te krijgen van de stand van zaken en vitaliteit van vrijwilligersorganisaties. Ook wordt onderzocht welke onder-steuningsbehoeften er bij vrijwilligersorganisaties zijn en waar onderlinge samenwerking be-vorderd kan worden.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het landelijk kennisinstituut voor sociale vraagstukken Movisie.

Vrijwilligersorganisaties zijn al door de gemeente uitgenodigd via een brief of e-mail om aan het onderzoek mee te doen. Met de resultaten kunnen vrijwilligers en hun organisaties gerich-ter ondersteund worden. Het is dan ook van belang dat zoveel mogelijk organisaties aan de onderzoek mee doen. De resultaten worden gepresenteerd in een bijeenkomst in juni.

Vrijwilligersorganisaties kunnen nog meedoen met het onderzoek tot 8 mei 2017. Dit kan via de volgende link: www.gemeente-mill.nl/vrijwilligersonderzoek.