Van 19 t/m 23 september vinden de Wereldkampioenschappen opgieten (aufguss) plaats in Thermen Soesterberg. Tijdens deze dagen worden opgietingen op het hoogste niveau gepresenteerd door de beste aufguss-meesters van de wereld.

Erik Hopman, saunameester bij Sauna- en beautyresort de Wellnessboot in Mill (onderdeel van Vitae Wellnessresorts), en tevens één van de beste saunameesters van Nederland, is in de race om beste saunameester van de wereld te worden.

Tijdens het WK opgieten presenteren de beste aufguss-meesters ter wereld hun ‘show’-opgieting aan een internationale jury en aan de aanwezige gasten. Hoewel een opgieting over het algemeen wordt gezien als hoogtepunt van een saunagang en veel showelementen bevat, is het belangrijk dat de oorspronkelijke bedoeling van een opgieting niet verloren gaat. Tijdens het WK Opgieten zal iedere deelnemer een of meerdere speciale opgietingen voorbereiden, die in het teken staat van een door de deelnemer zelf gekozen thema. De internationale jury zal de opgieting beoordelen volgens internationale kwaliteitskenmerken en zal hierbij zowel rekening houden met ‘het gezondheidsaspect’ als het ‘show-effect’.

Wilt u ook eens deelnemen aan zo’n bijzondere opgieting van Erik of een van de andere collega’s? Bij een bezoek aan de Wellnessboot in Mill kunt u kosteloos deelnemen aan de opgietingen.

Bekijk de website www.wellnessboot.nl voor het reserveren, aanbiedingen en speciale arrangementen. Voor meer informatie over het WK opgieten in Thermen Soesterberg en over de locatie, kijk op www.thermensoesterberg.nl/nl/aufguss-wm.