Wij zijn Marit Lieskamp, Jara Thijssen, Lulu Ling en Dionne v/d Wiel. Momenteel studeren wij de opleiding Horeca Ondernemer/Manager op Roc de Leijgraaf in Cuijk.

We zitten nu in het 3e leerjaar en voor het vak MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) zijn wij bezig met een project op te zetten.

MVO is het bijdragen aan een goede maatschappij. Dit is dus bijvoorbeeld het recyclen van afval, energie opwekken d.m.v. zonnepanelen, kleding inzamelen en zorgen voor mindere CO2 uitstoot. Maar ook het verzorgen van een leuke dag voor eenzame ouderen of mensen met het syndroom van down helpen aan een baantje.

Ons project: MOVE4ALL

Wij zijn bezig een sportdag te organiseren voor kinderen uit het AZC in Grave. De locatie word gesponsord door City Resort in Mill (voorheen Fitland).
Het doel ervan is om het negatieve beeld van asielzoekers te laten verdwijnen. Wij vinden dat er te negatief gedacht word over de asielzoekers. Dit willen we gaan veranderen door middel van een sportdag voor kinderen uit het AZC en samen met een basisschool. Door het samen spelen, samenwerken en plezier hebben laten wij ze zien dat iedereen hetzelfde is en hetzelfde behandeld moet worden. En het mooiste zo zijn als ze er vriendjes en vriendinnetjes aan over houden!
Omdat we nog midden in het organiseren van de sportdag zitten, hebben wij nog geen exacte data (dit zal eind januari/begin februari zijn). Deze hopen wij zo spoedig mogelijk aan jullie te kunnen mededelen!
Vanuit school hebben wij geen budget om de sportdag helemaal op te zetten, dus we zijn bezig met het werven van sponsoren. We hebben nog sponsoren nodig voor bijv. lunch, vervoer voor de kinderen AZC en hulp op de dag zelf.

Wil/kan jij een steentje bijdragen aan dit project? Heb je vragen, tips of tops?
Stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje/stuur een bericht op onze Facebookpagina: MOVE4ALL.