De verkiezingsstrijd lijkt te zijn losgebarsten, want in toenemende mate vinden politieke verhaaltjes hun weg naar diverse media.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn pas in maart 2018, maar nu al opent het CDA de aanval op AB’90 en het gemeentebestuur. Laten wij van AB’90 dan ook maar een bijdrage leveren. Het politieke spel is begonnen!

Kansen zien!

Nu de verkiezingen naderen ziet het CDA overal kansen, ook al plukt het laaghangend fruit, verdraait feiten of pronkt met andermans veren!

Ondoordacht!

Op 5 oktober stemde het CDA vóór het raadsvoorstel: ”Op weg naar toekomstbestendige gemeenschapsaccommodaties”, en dus voor afbouw van subsidies. Maar geluk bij een ongeluk staakten de stemmen en komt het opnieuw op de agenda. Anders hadden de Jachthoorn of de Wilg hun deuren moeten sluiten. CDA: “Sluit de tent maar!”
Nu vindt het CDA het onrealistisch en ondoordacht om exploitatiesubsidie in vier jaar af te bouwen. Komt tijd, komt raad, want daar had ze op 5 oktober nog niet aan gedacht en draait nu 180 graden om alsnog tegen het raadsvoorstel stemmen. Tja... hoe heet dat ook al weer... ondoordacht?

Verdraaid nog aan toe!

De CDA-lijsttrekker zegt dat afbouw van subsidies in vier jaar uit de koker van AB’90 komt. Onjuist want het is louter een onderdeel van het raadsvoorstel, wat breed gedragen en uitgebreid besproken is met de besturen van alle gemeenschapsaccommodaties. Oeps…laaghangend fruit plukken oké, maar feiten verdraaien...!
En ja natuurlijk moet vercommercialisering van ruimtes in de gemeenschapsaccommodaties mogelijk worden, maar ook dát staat in het raadsvoorstel. Zelfs een kapsalon in de Wilg behoort tot opluchting van de CDA-lijsttrekker, tot de mogelijkheden.

Pronken met andermans veren

AB’90 merkte al in een eerder stadium op dat er een integrale visie op duurzaamheid, kostenbesparing en exploitatie moet komen op alle gemeentelijke gebouwen en niet alleen gemeenschapsaccommodaties. Denk hierbij aan het Senioren Hobby Centrum, jongerencentrum de Wissel, buitensportaccommodaties, schoolgebouwen, Myllesweerd, sportzalen als de Looijerij en d’n Turf etc.
Dat het CDA met een AB’90-idee naar buiten komt noemt men ‘pronken met andermans veren’. Da’s mooi want van deze zgn. “AB-struisvogel” valt nog veel te plukken!

Goed voorbeeld doet volgen!

Met gebrek aan visie en beleid blijkt het voor het CDA moeilijk om echte ‘kansen te zien’. De meeste kansen zijn al lang verzilverd of worden binnenkort benut.
Gelukkig gaat AB’90 uit van eigen kracht. Een kracht die gedragen wordt door visie op het toekomstbestendig maken van onze gemeenschap. Dát is ‘benutten van kansen’.
Met een onbedoeld positief neveneffect zorgt het CDA er in ieder geval wel voor, dat de visie van AB’90 voor het voetlicht gebracht wordt. Prima toch, want een goed voorbeeld doet immers volgen en daarmee kan de kansenzoekende CDA-bril opgeborgen worden, waarbij de geleerd klinkende onzin vanzelf verdwijnt.
Caramba... het zal toch geen charmeoffensief van het CDA zijn?

Theo van Eenbergen, AB’90