Vanavond, woensdag 28 maart zal er om 19.30 uur tijdens een extra raadsvergadering afscheid genomen worden van 5 raadsleden.

Dit zijn namens de VKP Frans Janssen en Anita Straatman, Peter Cornelissen van het CDA en Frans vd Heiden van de Dorpslijst Langenboom. Ook Marcel vd Elzen van AB’90 zal als raadslid afscheid nemen. Mocht zijn partij echter een wethouder in het nieuwe college leveren, dan schuift hij als raadslid weer aan. Hij stond nummer 5 op de verkiezingslijst en AB’90 behaalde 4 zetels. De overige raadsleden die afscheid nemen stonden te laag of niet meer op de verkiezingslijst om als raadslid nu terug te keren.

Nieuwe raadsleden

Maar er zijn ook nieuwe raadsleden die geïnstalleerd zullen worden. Dat op donderdagavond 29 maart om 19.30 uur. Dat zijn Hans Vermeulen, Monique vd Elzen-Gerrits en Wilfried Hermans. Alle 3 van het CDA. Ook de huidige wethouders Erik van Daal van de VKP en Jos vd Boogaart van AB’90 worden officieel weer gemeenteraadslid.

Mocht de VKP een wethouder in de persoon van Erik van Daal leveren dan zal Sanne Dortmans namens die partij raadslid worden. Wanneer Mark Janssen namens het CDA wethouder wordt, zal Aart Plas als raadslid aanschuiven. Maar dit zal pas gebeuren nadat het nieuwe college is gevormd en geïnstalleerd is.