Net als ieder jaar was het ook dit keer een spannende dag voor 150 leerlingen uit Mill, Sint Hubert, Wanroij en Langenboom.

De leerlingen uit groep 7 moesten donderdag 17 mei laten zien dat ze veilig kunnen fietsen met inachtneming van de geldende verkeersregels. Via een parcours rond en door het centrum van Mill werd hun verkeerskennis getest: voorrang verlenen, hand uitsteken bij het afslaan, lopend oversteken bij een zebrapad met de fiets aan de hand, het rijden op een rotonde en het oversteken van een drukke weg.

De start en finish waren bij jongerencentrum De Wissel; hier werden eerst alle fietsen gecontroleerd of ze voldeden aan de veiligheidsvereisten. Het is belangrijk dat de remmen goed werken, er reflectoren in de wielen, trappers en aan de achterkant van de fiets aanwezig zijn, er een werkende bel is bevestigd op het stuur en dat het stuur en zadel niet los zitten. Helaas gebeurt het nog steeds dat zogenaamde mountainbikes zonder wielreflectie worden afgeleverd en enkele kinderen daarom met hun fiets niet mee mochten doen aan het examen. Gelukkig konden zij alsnog met een fiets van een andere leerling het parcours fietsen.

Langs de routes waren er controleposten met ouders om te kijken of de jonge fietsers zich netjes aan de regels hielden. Ondanks enkele kleine foutjes kregen alle leerlingen 's middags van hun leerkracht te horen dat ze waren geslaagd voor het verkeersexamen.

Alle leerlingen proficiat en blijf goed opletten en veilig fietsen in het verkeer!