De Kuilen is een natuur- en recreatiegebied gelegen tussen Mill en Langenboom. Het gebied kent veel gebruiksmogelijkheden.

Men kan er zwemmen, zonnen op de ligweiden en spelen op het strand. Ook zijn rondom De Kuilen wandel- en fietspaden aangelegd. Voor de exploitatie van het paviljoen, zwemstrand en ligweide, is de gemeente Mill en Sint Hubert op zoek naar een exploitant.

Toekomstvisie

Enkele jaren geleden is de zandwinning in het voormalige zandwingebied De Kuilen beëindigd. De ontstane plassen zijn afgewerkt en met de gehele omgeving omgevormd tot natuur- en recreatiegebied. Het gebied is in trek bij recreanten en wordt op uiteenlopende wijze gebruikt.

Er zijn enkele aanleidingen om na te denken over de toekomst van het gebied. In de Toekomstvisie 2025 is De Kuilen, met landgoed Tongelaar, genoemd als het mooiste plekje van de gemeente Mill en Sint Hubert. In deze visie is de ambitie opgenomen om de intensieve recreatie te stimuleren om zodoende meer bezoekers/toeristen naar de gemeente te trekken. Tot op heden is niet concreet ingevuld wat het ontwikkelingsbeeld voor het gebied is. Deze visie zal naar alle waarschijnlijkheid op 13 december worden vastgesteld door de gemeenteraad.

Paviljoen

Op het strand staat een paviljoen waar men koffie, thee, frisdrank, licht alcoholische dranken, frites, snacks en ijs kan verkrijgen. Het paviljoen is voorzien van een keuken, binnenruimte met buitenterras, een invalidentoilet, dames- en herentoiletten. Ook bestaat de mogelijkheid om er te douchen.

Zwemstrand

In De Kuilen vindt u een recreatief strandbad, waar u al zonnende, zwemmende of surfende van de natuur kunt genieten. Toezicht zal moeten plaatsvinden conform de door de provincie Noord Brabant vastgestelde eisen op basis van categorie C badinrichtingen.

Exploitatie

Voor de exploitatie van het paviljoen, het zwemstrand en de ligweide, is de gemeente Mill en Sint Hubert op zoek naar een exploitant. De contractperiode voor de exploitatie loopt van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020. Er is bewust voor deze korte periode gekozen omdat de toekomstvisie nog niet is vastgesteld door de gemeenteraad. Na vaststelling liggen er wellicht meer mogelijkheden voor de exploitatie van het gebied. Het gunningscriterium van de overeenkomst is de meest gunstige prijs in combinatie met het beste beheerplan.

Op www.gemeente-mill.nl/exploitatiedekuilen vindt u relevante documenten zoals een exploitatieovereenkomst met voorwaarden, een kaart van het exploitatiegebied, een luchtfoto, een brief van de Omgevingsdienst ‘toezicht op zwemwater’, de toekomstvisie De Kuilen en het inschrijvingsformulier. Bij uw inschrijving verwacht de gemeente een plan waarin u beschrijft op welke wijze u invulling gaat geven aan de beheerstaak.

Inschrijfperiode

Inschrijven kan tot en met 22 oktober 2018 via het inschrijvingsformulier op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. t.n.v. Ad de Kort.

Informatie

Heeft u vragen, neem dan contact op met de Werkorganisatie CGM, Teamleider Wijkbeheer, Ad de Kort, telefoon 0485 - 460300 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..