Op woensdag 27 februari was het weer de traditionele Rare Haren dag op basisschool de Kameleon in Mill. Deze keer kwamen alle kinderen in het rood/roze verkleed en een gek kapsel.

Het begon allemaal eerder die week op maandag 25 februari met de verschijning van het prinsenpaar Noelemak 2019. Alle kinderen van de school zagen met behulp van een spannende film wie er dit jaar met de scepter zou gaan zwaaien. Prins Jens (groep 7) en Prinses Amber (groep 8) werden dit jaar tot prinsenpaar verkozen. Uit de vele sollicitaties (en het waren er veel dit jaar) werden zij aangenomen voor deze belangrijke taak. Directeur José Martens werd voor 1 week even ontheven uit haar functie en de 2 hoogheden zijn dan de baas over de school.

Met volle overgave hebben Prins Jens en Prinses Amber hun belangrijke taak als baas over de school uitgevoerd. Ze hebben een proclamatie geschreven en een feestelijk programma opgesteld voor de week vooraf aan het carnavalsfeest. Ze hebben de groepen aan het knutselen gezet en elke groep heeft zijn eigen optocht gemaakt die aan elkaar werd verbonden tot een groots spektakel! Traditiegetrouw mogen de kinderen op woensdag een dag ‘raar’ voor de dag komen. Dit jaar de Rare Haren dag en de opdracht om in het rood/roze verkleed te komen. Hier werd door alle kinderen en leerkrachten gehoor aan gegeven en zij vormden op het schoolplein een prachtig hart. Op donderdag mocht het prinsenpaar frietjes eten met de leerkrachten om vervolgens op vrijdag los te barsten in één groot feest!

De heersers over het Germelaand (Prins Bram, prinses Renske, jeugdprins Devin, jeugdprinses Anne, Narrin Maud, jongkerpaar Bram en Jara) en hun gevolg bezochten ons Noelemak prinsenpaar tijdens dit spektakel. Alle hoogheden met elkaar in de polonaise bij elkaar zorgden voor één groots feest dat werd afgesloten met gezellige, maar vooral knotsgekke spelletjes.

We sluiten af met de lijfspreuk van ons prinsenpaar: ‘Prins Jens en Prinses Amber laten het knalle… op de Noelemak kun je het beste carnavallen!!! ALAAF!’

Prins Jens en prinses Amber... Bedankt!

Alaaf!