Een nieuw prinsenpaar, een schlager avond, de prinsenreceptie. Zomaar wat dingen die dit jaar niet door zullen gaan vanwege de corona crisis. “Ook wij van CV de Bokken kunnen niet om de corona crisis heen,” schrijft het bestuur van de Bokken in hun persbericht.

“Afgelopen weken hebben we meerdere keren overleg gehad binnen het bestuur om te kijken hoe kunnen we dit jaar wel carnaval vieren. Kijkend naar de huidige maatregelen die overal zijn genomen, zal het zeker niet mogelijk zijn om het nieuwe prinsenpaar een carnavalsfeest te bieden zoals dit andere jaren gevierd word. Dat heeft ons dan ook doen besluiten om dit jaar geen nieuwe hoogheden te vragen.”

Maar ook bij andere activiteiten kan er natuurlijk niet gehost en gefeest worden. “Wij vinden dit heel jammer, maar wij vinden ook dat we moeten kijken welke mogelijkheden er wel zijn. Zoals bijvoorbeeld een buut avond, eventueel een online-activiteit of juist iets buiten, wellicht zelfs een 1,5 meter pronkzitting, zomaar wat ideeën.”

Maandag 5 oktober zal er een ledenvergadering plaats vinden. “Samen met alle leden willen we dan gaan kijken, wat past en wat niet. In ieder geval zien we voor het jeugdcarnaval zeker mogelijkheden, het zou immers jammer zijn als de jongens en meisjes uit groep 8 dit jaar geen hoogheden kunnen zijn. Samen met onze jeugdcommissie zullen we dan ook moeten gaan kijken hoe we dit op een passende en verantwoorde manier in kunnen gaan vullen.”

Uiteraard staat de gezondheid dit jaar voorop en zullen de Bokken ook altijd de maatregelen volgen die op dat moment gelden. “Stil gaan zitten moeten we zeker niet doen, want in tijden van crisis ontstaan er wellicht ook weer nieuwe ideeën en initiatieven. Waar we als vereniging de komende jaren weer ons voordeel mee kunnen doen.”