Elke zaterdag presenteren cabaretière Kristel de Laat en presentator Jordy Graat van 12.00 uur tot 14.00 uur bij Omroep Brabant het radioprogramma Graat en de Laat.

“Het programma wordt steeds populairder,” vertelde programmamaker Jordy Graat vorige week zondag in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje. “We gaan op zaterdag zitten en zien vervolgens wel wat er gaat gebeuren. Het programma bestaat nu anderhalf jaar. Door de coronatijd zijn we het ook op Tv gaan doen en draaide we elke week om half twee Brabant van Guus Meeuwis. Guus is toen ook op komen treden en toen zag je wel dat het programma een vlucht nam. Het is echt hartstikke leuk, er bellen heel veel mensen, we krijgen veel reacties en ik ga elke week met veel plezier naar de studio.”

Naast presentator van Graat en de Laat plus diverse andere radioprogramma’s, is Jordy ook de carnavalsman bij Omroep Brabant. Hij is presentator van het bekende ‘3 uurkes vuraf’ op vrijdagmiddag voor carnaval en presenteert ook samen met Kristel op Tv het Fijnfisjenie café tijdens carnaval. “We zijn nu wel bezig met iets, maar we hebben elke week overleg over de situatie waarin we dan zitten. Dat om te zien wat we wel of niet kunnen. We hebben een onderzoek gedaan en net als met kerst kunnen mensen niet met grote groepen aan tafel zitten maar men wil wel kerst vieren. Op die manier moet je het ook zien met carnaval. Normaal gesproken zouden we rond deze tijd druk zijn met items draaien en dat is nu niet omdat we nergens naar toe kunnen. Het is een rare tijd maar we doen het niet met minder energie of minder plezier. Het wordt een carnaval light, light, light versie.”

Om het carnavalsgevoel toch vast te houden maakt Jordy nu ook een podcast over carnaval. Dit met interviews met wagenbouwers, prinsen, tonpraters en tal van andere carnavalsliefhebbers. Zoek hiervoor via je favoriete podcastplatform naar ‘het gevoel van carnaval Omroep Brabant’. Ben je liefhebber van podcasts en humor? Beluister dan ook ‘Groeten uit het zuiden’ een podcast die Jordy elke week samen maakt met Rob Kemps (Snollebollekes).

Het hele interview met Jordy Graat is terug te luisteren via de rubriek podcast op www.het12uurtje.nl.