Komend carnavalsseizoen viert men in Mill voor het 66e jaar openbaar carnaval. Dit jubileumseizoen start met een 3-dagen durend jubileumfeest op 27, 28 en 29 oktober in Sporthal de Looierij. Tijdens dat weekend wil SCM ’t Germelaand graag een clublied, lijflied of volkslied 2.0 presenteren.

“Het hoeft geen echte carnavalsschlager te zijn,” vertelt Jos van Boekel. “Het zou een lied moeten zijn waaruit de liefde voor carnaval in Mill spreekt, waarbij men een goed gevoel krijgt, wat carnaval in Mill is en wat past bij mooie, feestelijke maar wellicht ook wel bij treurige gebeurtenissen. Het zou jong en oud aan moeten spreken, want carnaval is ook een feest voor iedereen.” 

Stichting Carnaval Mill roept tekstschrijvers en componisten op om met ideeën te komen. “Wellicht is er iemand met een goeie tekst en een ander met een prachtige passende melodie, die kunnen we dan samenbrengen. Maar als er mensen zijn die een melodie inclusief tekst hebben, dan is dat natuurlijk ook goed.” Jos vertelt dat het lied tijdens het jubileum gepresenteerd zou moeten worden, maar daar blijft het dan niet bij. “Nee, het is de bedoeling dat we dit lied vele jaren lang gaan zingen en draaien bij carnavalsactiviteiten. Dus zie het als een volkslied 2.0, waarmee we in Mill weer vele jaren verder kunnen.”

Meer weten of een lied, tekst en of melodie aanmelden? Bel met Jos van Boekel op 06 12 88 48 94 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Podcast

In het kader van 66 jaar carnaval in Mill doet Corné Kremers interviews met mensen die in deze 66 jaar actief waren of zijn. Een aantal interviews zijn al terug te vinden in De Neije Krant Podcast. Check hiervoor je favoriete podcast-app of de rubriek Podcast op www.inmill.nl.