Op zondag 24 januari a.s. is het exact 44 jaar geleden dat Carnavalsvereniging De Bokken in Sint Hubert opgericht werd. Dat is dus reden voor een feestje.

Na een aantal pogingen om een carnavalsvereniging op te richten lukte het uiteindelijk om van start te gaan. Prins Theo I (Cuppen) stelde zich beschikbaar als prins. Cape, steken en pakken werden geleend van andere verenigingen en werd het Bokkenriek opgericht. Prins Theo I ging de bokken en bokkerinnen voorop met zijn lijfspreuk: “Gèn geleuter ovver dieje sleutel”. Het bleek het begin van een bloeiende vereniging die dus tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat. CV de Bokken is diepgenesteld in de St. Hubertse samenleving en belangrijk voor de leefbaarheid van het dorp. Diverse stormen werden doorstaan, maar steeds werden deze doorstaan en kwamen ze er weer sterker uit. In deze periode hebben 72 dansmariekes hun gardedans gedanst.

11 jaar na oprichting werd de eerste boerenbruiloft gevierd. Nog steeds is op carnavalsmaandag dit fantastische feest en worden Grad en Grada in de onecht verbonden. 22 jaar na oprichting kregen we een eigen dweilorkest. Lang had het er al over gegaan dat dat toch wel mooi zou zijn. Nieuwe muzikanten die veelal nog nooit een noot muziek gezien hadden gingen aan de slag en Engsele (uiteindelijk) kwam het er dan van. De naam Engsele was dus niet zo moeilijk en steeds als onze prins en zijn gevolg er op uit trekken is Engsele van de partij. 

Ook St. Hubert op z’n Best werd opgericht door de carnavalsclub. Begon ruim 30 jaar geleden met een kleine rommelmarkt en is uitgegroeid tot het dorpsfeest van St. Hubert. Elk jaar in het laatste weekend van augustus is het drie dagen feest.

Kortom een bloeiende vereniging die nu haar 44 jarig jubileum mag vieren. Dat doen we voor leden en ex-leden op zaterdag 23 januari met een feestje en op zondag 24 januari is het feest voor alle Bokken en Bokkerinnen, maar ook voor iedereen van daarbuiten die zich verbonden voelt met deze fantastische club. Vanaf 13.11 uur ben je op zondag 24 januari a.s. dus welkom in de Jachthoorn om samen met ons een feestje te vieren. Geniet van de vele dweilorkesten en optredens. We gaan door tot ca 23.00 uur en hopen iedereen dan ontmoet te hebben. Je bent niets verplicht, hoeft niet in rij te staan om te feliciteren. Gewoon met iedereen gezellig buurten en een feestje bouwen. Kortom veel leut maken.

Ter gelegenheid van ons jubileum wordt er een jubileumboek uitgegeven. Daarvoor heeft de Heemschut heel veel arbeid verricht, maar het resultaat is fantastisch. Iedereen kan dit prachtige boek bestellen. Het geeft het beeld van 44 jaar carnaval met heel veel foto’s uit onze geschiedenis. Tijdens het jubileumfeest kun je dit boek bestellen. Kosten zijn € 20,- en gelieve meteen af te rekenen. Het boek zal dan tijdens half vasten aan iedereen overhandigd worden.

Dus tot zondag 24 januari a.s.!
CV de Bokken