Tijdens de kinderoptocht op basisschool ’t Stekske in Langenboom op vrijdag 24 februari heeft de oudervereniging op ludieke wijze de verkeersveiligheid rondom de school onder de aandacht gebracht.

Om alle kinderen van ’t Stekske zo veilig mogelijk van en naar school te laten komen, heeft de school al jaren een aantal afspraken aan de ouders en verzorgers voorgelegd. Zo is er een parkeeradvies, zijn palen en lijnen geplaatst en worden brigadiers ingezet. Desondanks blijft het opvolgen van de veiligheidsafspraken lastig en ontstaan als gevolg hiervan regelmatig onveilige verkeerssituaties rondom de school. De Oudervereniging brengt daarom op ludieke wijze de verkeersveiligheid onder de aandacht tijdens de jaarlijkse carnavalsoptocht.

De oudervereniging en team van ’t Stekske vragen de ouders om bij sterke voorkeur te parkeren op het kerkplein of in de Kiezellei achter het grasveld, dus niet in de Dominicanenstraat, Vuursteen of Zandsteen. Dit is net iets verder lopen, maar volgens de Oudervereniging kan dat geen reden zijn om geen gehoor te geven aan het verzoek. Met de spreuken ‘Met carnaval veel gezelligheid, alle andere dagen gaan we voor verkeersveiligheid!’, Ongelukken zijn zo gebeurd, daarom parkeren zoals ’t heurt!’ en ‘Ouders neem je verantwoordelijkheid, denk aan onze verkeersveiligheid!’, vragen zij aandacht voor een veiligere schoolomgeving. ‘Pak de fiets, dat kost je niets!’ en ‘Mam, denk aan je lijn, fietsen is fijn!’ zijn uiteraard nog mooier, dan blijven de auto’s helemaal ver van school verwijderd!