Foto’s: Mooi & Mooi fotografie

Op vrijdagavond 24 november werd in de Theaterzaal van Cultureel Centrum Myllesweerd ook het carnavalsseizoen voor de Millse jeugd geopend.

Dat met de Mekkeravond en de verschijning van Prins Cas (Vloet), Prinses Eline (Klomp) en nar Bram (Vlaar). Met hen aan het roer zal het zeker een groot feest worden. Want hun lijfspreuk is: “met carnaval gooien we alles aan de kant, want we gaan feesten in Ut Germelaand!”

Voorafgaande aan deze spectaculaire onthulling was er de Mekkeravond gepresenteerd door Gijs en Ko. De deelnemers aan deze muzikale avond hebben twee keer hun liedjes mogen zingen. Er waren maar liefst 7 deelnemers met de wel heel toepasselijke namen: De Losbollekes, De zingende stuiterballen, De BigMèkkers, LenSpowerrrrr, De Feestbeesten, De Crazy stuiterballen en de Carnavalknallers.

Het waren weer allemaal prachtige carnavalsschlagers en het is overduidelijk, het barst in Mill van het talent. Voor de jury was het weer een hele kluif om een winnaar aan te wijzen. Maar uiteindelijk zijn de Zingende Stuiterballen met de Mekkerbokaal aan de haal gegaan.

Ook de dansen van de Germerinnekes en de Elfkes waren het aanzien meer dan waard. Het is fantastisch om te zien, hoe gedreven deze meisjes dansen en hoeveel plezier ze eraan beleven.

Uiteindelijk begon de spanning nog meer te stijgen in de zaal bij Myllesweerd. Wie zouden toch de opvolgers van de Jeugdheersers Prins Mike I, Prinses Wies en Narrin Anouk zijn? Ze stonden te trappelen van ongeduld om aan hun taak te beginnen. Eindelijk was het dan zover de Verschijning van Jeugdprins Cas, Jeugdprinses Eline en nar Bram. De Foekepot is met deze Heersers en uiteraard met hun voorzitter, de grote Prins Chris-Jan en Prinses Jessica zeker van een super carnaval.

Beelden van de Mekkeravond en de verschijning van deze jeugdheersers zijn binnenkort te zien op inmill.nl.