Gè het ze in allerhande sòrte en maote en ze kunne oew gruwelek gòn ligge verveele. Dur zing er bij die lande net zò hendig op oew neus en ut vervelende is gè vuult ze efkes terno pas.

Eigelek snap ik zo’n vlieg nie want dur zing toch wel moijer plàtse um te lande ès bij iemest op z’n neus en zeker ès dieje’n iemest òk nog net krek zoewe wà verkawt is.
Mar ja, de ieën vlieg is de aander nie. En nou ja dur zing veul vliege in de vliege’n tijd mar òk veul mense, dus keus zat en toch gòn die vliege duk bij dezelfe mens of vrouw zitte.
Vliege zing eigelek òk net mense, nie dan, wor d’n enne is wil d’n andere òk zing.
Kijkt volgende week mar is mè die oope daag hier op ut vliegveld van Volkel, wor d’n enne is wil d’n andere òk zing.
Van heinde en van weid kamme ze.
Wà hebbe wij dan toch geluk hè dè wij er zò kort bij woone.
Wij zitte eigelek op d’n urste rang, wij hoeve mar op te kijke en wè zien’t nog better ès al die aander dieter met d’r neus net onder stòn.
We hebbe òk nog òk alle kans dè we ieder uur op de radio vernoemd worre mè de fiele meldinge, zoewe van: Op de Udensedijk in de Gemeente Mill en Sint Hubert staat een fiele met een lengte van negen kilometer, Ik zin tigge ons M’rietje, zeker drééij dik want anders kant nie, bemoeit er ouw éége nou is nie mè, ik ben nou ònt woord, zin de menneke van de radio en toen zinnie òk nog; U kunt beter via Langenbooms Buute en dan door de Spie, de Spoordijk volgen dan komt u aan de achterkant van het vliegveld en daar kunt u dan gebruik maken van de Spottersplaats.
Ja, daor stòn inderdaad un par paole mè gaos, wor gè hendig dur hen kunt kijken.
Dit is de zoewe genoemde vliégegaos, de vliegtuigen kunne er nie deur mar de vliege wel.
De dierektie van ut vliegveld adviezeert dan òk um unne vliege mepper mee te neeme. Mar denkt er aon die moet wel van plestiek zing, dus genne’n aawe schuimspaon.
Gè kunt òk gewoon de vliége laote vliége...

Hawdoe
Pietje de Grondwerker