Mag ik jullie voorstellen aan Zinzi Niesen, een vrolijk en rustig meisje, het nichtje van mijn schoondochter. Ze zit in groep 5 van basisschool De Samenstroom in Gemert.

Haar grootste hobby is zwemmen en daar is ze dan ook heel goed in. Ze is 8 jaar, maar niet lang meer, want op 9 oktober is ze jarig. Dan wordt ze 9 jaar en hoewel elke verjaardag een speciale dag is, wordt dit feest wel heel bijzonder. 

Op de dag erna gaat Zinzi namelijk in het bijzijn van haar moeder, haar juffen Lotte en Karin en al haar klasgenootjes haar mooie lange blonde haren af laten knippen door haar eigen zusje Djill. En dat is niet zo maar!

Toen Zinzi 4 jaar was, zag ze op televisie een meisje, dat door een ziekte helemaal kaal was. Het meisje had maar één wens: nieuwe haren. Zinzi zei toen: “Dan mag ze de mijne wel hebben. Die groeien toch weer aan”, waarop haar moeder antwoordde: ”Dat kan, maar dan moet je nog heel lang sparen”. En eindelijk is het zo ver. Dan gaat Zinzi haar wens in vervulling. “Ik heb jaren lang van mijn paardenstaart mogen genieten, nu mag een ander kindje dat!”.

Ze zal haar mooie paardenstaart van minstens 35 cm doneren aan Stichting Haarwensen, die geheel belangeloos pruiken laat vervaardigen voor kinderen tot 18 jaar, die door alopecia al hun haren zijn verloren of door chemotherapie kaal zijn geworden. De pruiken worden van het gedoneerde haar in Azië vervaardigd en aangezien dit zeer arbeidsintensief werk is, heeft men hier minstens 6 dagen werk aan. Daarna wordt de pruik naar Nederland verzonden en voor het kind in model gebracht. Het hele proces kost ongeveer 1500-2000 euro per pruik. Dus Zinzi haar wens is ook om een bedrag van minstens 1500 euro te schenken aan de stichting, zodat één kindje ergens hier in Nederland weer kan genieten van een mooie bos haren. En die 1500 euro is al gelukt! Zinzi heeft zelf al op de markt op Koningsdag mooie spulletjes verkocht en er zijn al meerdere donaties gedaan, zodat nu 2000 euro het doel is geworden.

Vorig jaar heb ik op de herfstinspiratiedagen bij “Onder de Kersenboom” wenskaarten (Voorelkaartjes) verkocht voor Stichting Heartbeat voor kinderen met een hartziekte. Dit jaar ben ik ook weer aanwezig met mijn kraampje voor het goede doel. En u begrijpt het al: voor Zinzi haar wens voor Stichting Haarwensen. Dit jaar heb ik mijn assortiment wat uitgebreid, want we willen natuurlijk een mooi bedrag ophalen. Naast de wenskaarten, de ”Voorelkaartjes” van € 1,- per stuk (6 voor € 5,-) verkoop ik dit jaar ook het Kaartdootje, een kaart met een klein kadootje erbij (€ 1,25 per stuk en 5 voor € 5,-) en ook nog de kaArt, een kunstzinnige wenskaart van € 1,50 per stuk en 4 voor € 5,- .

Zie voor de foto’s op mijn Facebook, Marja Verheijen. Er is keuze genoeg: kaarten voor diverse gelegenheden en gemaakt van allerlei materialen. Want dat vind ik nou net de uitdaging om iets te maken van wat ik heb, wat ik krijg én zo goedkoop mogelijk kan kopen. Daarnaast zijn er ook kleurrijke sleutel- en tashangers te koop, en ook nog gezellige decoratieve Ibizahangers. 

Ik hoop, dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan Zinzi haar wens en dat u als koper weer veel mensen blij kunt maken met een leuke wenskaart.

Dus bij deze nodig ik jullie van harte uit op de herfstinspiratiedagen op vrijdag 29 en zaterdag 30 september van 10.00 tot 17.00 uur bij Onder de Kersenboom, Meeuwstraat 3a, te Mill voor creatieve ideeën, brocante, snuisterijen, groendecoraties en natuurlijk mijn wenskaarten voor het goede doel.

Want een kind door een moeilijke tijd heen helpen, dat is toch ieders wens.

Rest mij alleen nog de vraag: wie ga jij een leuke kaart sturen?

Marja Verheijen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.