Wethouder Jos van den Boogaart

De paasdagen zijn alweer voorbij. Wat vliegt de tijd! Het Land van Cuijk en onze gemeente in het bijzonder, waren met de paasdagen weer eens positief in het nieuws. Vele jonge voetballers (ongeveer 500 teams uit 14 landen) hebben weer meegedaan aan het “Easter-Open” toernooi.

De opening was in Mill in het park bij Aldendriel, dat een weekend eerder nog helemaal schoon was gemaakt door de buurt tijdens de Nationale Opschoondag. Ook dat is iets om trots op te zijn. In totaal zijn we weer met ongeveer 300 kinderen en volwassenen bezig geweest met het opruimen van zwerfvuil. Met evenzoveel koeken achter in mijn auto ben ik bij vrijwel iedereen langs geweest om mijn waardering hiervoor te uiten met een lekkere koek. Slechts een enkeling heb ik gemist. Hier en daar leidde mijn bezoek onder het genot van de koek tot heftige gesprekken over het aangetroffen zwerfvuil. Het groepje dat de rond de Schettering en het Peelkanaal actief was ergerde zich bijvoorbeeld aan de vele plastic hondenpoep-zakjes met inhoud. Kennelijk doen sommige baasjes de behoefte van de hond wél netjes in een plastic zakje, maar gooien ze dat zakje vervolgens in de berm of in de struiken. Tja... zo moet het natuurlijk niet! Het is de bedoeling dat het baasje dat zakje in de afvalbak gooit.

Nationale Boomplantdag

Met de jongens en meisjes van De Schare en het Stekske hebben we op 16 maart meegedaan aan Nationale Boomplantdag. Samen met medewerkers van Natuurmonumenten en onze buitendienst hebben we onder een stralende zon een heel nieuw bos geplant met beuken en inlandse eiken. Het waren flinke bomen dit jaar, maar gelukkig hadden de medewerkers van Natuurmonumenten alvast enkele honderden gaten gegraven. Daarmee werd het planten voor de kinderen een waar feest en spreken zij nu met trots over “hun bos”. 

Campagne LVCNet

De campagne van LVCNet voor glasvezel kan u niet ontgaan zijn. De afgelopen en de komende weken zullen vele vrijwilligers en mensen van de Land van Cuijk-coöperatie iedereen uitleg geven over het belang van glasvezel voor internet, TV en telefoon. Nog vóór de zomer probeert LVCNet zoveel mogelijk klanten aan zich te binden en alle vragen die er over zijn te beantwoorden. Begin juli halen ze het net op en bij voldoende inschrijvingen wordt het glasvezelnetwerk binnen een jaar daarna aangelegd. U betaalt natuurlijk pas vanaf het moment dat het ook bij uw pand is aangelegd en functioneert, en niet vanaf het moment dat u inschrijft. Voor mij is het duidelijk: ik schrijf me in want ik krijg iets veel beters voor minder geld. Ik heb de laatste weken plotseling vele aanbiedingen voorbij zien komen, maar nog geen die het kan winnen van de aanbieding via LVCNet.

Wethouder Jos van den Boogaart