Burgemeester Antoine Walraven

De eerste zonnestralen schijnen naar binnen en de lentekriebels beginnen toe te nemen. De krokussen en narcissen laten hun kopjes zien en het wordt langzaam weer druk bij het tuincentrum.

We willen kleur in de tuin en de barbecue kan van stal worden gehaald. Heerlijk om weer voor de eerste keer in de zon op een terrasje te hebben gezeten. De klok is verzet, de zomertijd begonnen en de avonden duren langer. Je voelt de energie stijgen bij het oplopen van de temperatuur.

En deze energie kunnen we de komende maanden goed gebruiken bij het bezoeken van de vele activiteiten en evenementen die in de gemeente Mill en Sint Hubert op het programma staan. Deze evenementen worden ieder jaar weer mogelijk gemaakt door vele enthousiaste vrijwilligers. We mogen trots zijn op ons rijke verenigingsleven! Daar profiteren we met zijn allen van. Voor een actuele evenementenkalender verwijs ik u graag naar: www.uitinmill.nl.

Als gemeente zijn we natuurlijk ook betrokken bij de voorbereidingen, de vergunningverlening en de organisatie van meerdere evenementen.

Als ik terugblik op de afgelopen week ben ik zelf bijvoorbeeld doende geweest met de 4-daagse en de voorbereidingen voor Koningsdag. Ook dit jaar organiseren we op Koningsdag weer een gezellige bijeenkomst voor alle gedecoreerden. Ook worden er weer onderscheidingen uitgereikt: de Koninklijke Onderscheidingen en de jeugdlintjes. Samen met jeugdgemeenteraadsleden Pien en Juul vorm ik de jury voor de jeugdlintjes. Deze week hebben we een keuze gemaakt uit de genomineerden.

Als voorbereiding op de 4 mei herdenking heb ik met Toon Ermers een bezoek gebracht aan de groepen 7 en 8 van basisschool De Schare. De leerlingen van deze groepen werken dit jaar mee aan de dodenherdenking in onze gemeente. Toon vertelde de kinderen een verhaal over de Tweede Wereldoorlog en de gebeurtenissen in onze directe omgeving. Erg indrukwekkend.

Ik kijk uit naar alle mooie evenementen in de lente- en zomermaanden. U komt toch ook? Ik hoop dat we dan, net zoals de afgelopen eerste lentedagen, vaak van de zon en het lekkere weer mogen genieten.

Burgemeester Antoine Walraven