“We vinden het van belang om te horen wat er speelt en wat wij voor elkaar kunnen betekenen”

Op 2e Pinsterdag organiseerde de Nederlandse Kastelen Stichting (NKS) de “Dag van het kasteel”. Thema van dit jaar was “Proef het verleden”. De NKS wil hiermee laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen! En daar ben ik het van harte mee eens.

Ik heb die dag zelf een bezoek gebracht aan kasteel Tongelaar. Dit pareltje in de Verborgen Raamvallei had de poorten open gezet voor het publiek en allerlei activiteiten georganiseerd. Er was veel vermaak en vertier zoals: een workshop vuur maken, een workshop middeleeuws koken, een demonstratie bier brouwen, een fotoshoot in middeleeuwse kleding, een huifkartocht, muziek en een Jeroen Bosch diner. Het was er erg gezellig en lekker druk!

Bedrijfsbezoek

Als college van Burgemeester en Wethouders gaan wij regelmatig op bezoek bij lokale bedrijven. We vinden het van belang om te horen wat er speelt en wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Juist in deze tijd van minder overheid en meer participatie is het zaak om goed te luisteren naar het bedrijfsleven. We moeten initiatieven koesteren en innovaties de ruimte geven. Op 17 mei zijn we op bezoek geweest bij Wennekes Welding Support in Mill. Het bedrijf is een specialist in engineering, piping, skidbouw en constructie- en machinebouw. Wennekes heeft zich toegespitst op de voedselverwerkende en farmaceutische industrie en voelt zich dan ook thuis in onze AgriFood regio. We zijn door Fred Wennekes hartelijk ontvangen en het was indrukwekkend om te zien welke hoogwaardige producten er allemaal in onze gemeente gefabriceerd worden.

60-jarig jubileum KBO Sint Hubert

Op 21 mei was ik aanwezig bij het 60-jarig jubileum van KBO Sint Hubert, de belangenorganisatie van senioren. Ze hebben er een feestelijke dag van gemaakt. Ze zijn gestart met een heilige mis in de H.H. Hubertus en Barbara kerk, gevolgd door een receptie in de Jachthoorn en afgesloten met een gezellige Brabantse koffietafel met toneel en muziek. De KBO Sint Hubert is een actieve vereniging met enthousiaste mensen. Het is van groot belang dat senioren elkaar blijven ontmoeten en samen aan ontspanning en sport doen. Geweldig natuurlijk dat deze activiteiten mogelijk worden gemaakt door de vrijwillige inzet van velen. Mijn complimenten hiervoor en nogmaals van harte proficiat!

Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross/Quads

Een maand geleden mocht ik het startschot geven voor de Dutch Masters of Motocross op circuitpark De Kuilen. Afgelopen zondag mocht ik opnieuw de opening verrichten van een grote crosswedstrijd: het Open Nederlands Kampioenschap. Vele wereldtoppers hadden het prachtige circuit aan de Kuilen weer weten te vinden. De manches gaven volop spektakel en het enthousiaste publiek genoot er met volle teugen van.