Actief zijn en prettig wonen houdt senioren scherp en doet hen langer en prettiger zelfstandig wonen. Een motto waarmee SHC in de wijde regio model staat.

SHC is in deze al meer dan 10 jaar actief in kringen van (aankomende) hobbyisten. SHC startte met enkele tientallen deelnemers en slechts enkele hobby’s en nu uitgegroeid tot 275 leden en 23 hobby’s. “Voor senioren, door senioren” is bij het SHC zeker op zijn plaats, want het draait volledig op vrijwilligers die graag alle mooie kanten van hun hobby’s uitdragen. Dit initiatief stimuleert zo inwoners uit Mill en verre omgeving ook actief te worden. Veel waardering oogst SHC ook door initiatieven als “Jeugd en techniek” passend in onze maatschappij. Ook geïnteresseerd in hetgeen waar SHC voor staat, bezoek ons dan op zondag 16 december op de “Presentatie-dag” in Myllesweerd. Nadrukkelijk aanwezig: Stamboomcafé en Natuur.

Stamboomcafé

SHC demonstreert hoe te beginnen met de eigen familiestamboom; hoe u eenvoudig en snel informatie te achterhalen op Internet/archieven. Met behulp van Aldfaer (is gratis) leert u ook alle persoonlijke (familie)informatie overzichtelijk op te slaan en weer terug te vinden en in een eigen boek te bundelen. Mogelijk dat u ook een bijdrage kunt leveren in de uitgave van een boek met de titel MILLSE CANON” waaraan gewerkt wordt in samenwerking met Myllesheem en zijn vriendenkring.

Natuur als hobby’s

Natuur staat hier centraal. Te denken valt hierbij aan (onderlinge)uitwisseling van ervaringen door: het bezoeken aan siertuinen van particulieren en door zelf te bloemschikken. Maar ook presentaties over fossiele vondsten in onze regio en nabije vakantielanden. Info www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl.

Woongroep Concertzaal

Woongroep Concertzaal (WGCZ) is op 9 november jl. opgericht. Een groep senioren, allen lid van vereniging WGCZ, gaat een woningproject realiseren op de plaats waar nu nog de Concertzaal staat.

Hier worden door WGCZ 10 koopwoningen gerealiseerd. WGCZ opereert als een CPO en wordt geassisteerd/begeleid door professionals van Ariens Bouw uit Wijchen.

WGCZ wordt voorlopig geleid door bestuur: Jo van Soest, Theo de Klijn en Albert van der Pol. Op 20 december 2018 en gaat officieel van start met de eerste ledenraadsvergadering.

Die datum markeert het moment waarop de vereniging(sleden) samen met Ariens Groep plannen verder inhoud gaan geven op basis van voorafgaande haalbaarheidsstudies. Gelijktijdig wordt gewerkt aan het verkrijgen van de bouwvergunning.

In 2019/2020 (na verwijdering Concertzaal) zal hier een hofje gaan ontstaan, met acht nultreden- en twee poortwoningen in harmonie met het straatbeeld van de Stationsstraat. Afgaande op de respons in Mill, zullen de laatste 3 nog niet toegewezen kavels ook snel 2019 toegewezen zijn. Mocht u (ook “buiten Millse”) belangstelling hebben, kom dan langs op de WGCZ-stand op zondag 16 december tijdens de “Presentatie-dag” in Myllesweerd. INFO: tel. 0485 453011.

Fossielen en mineralen als kerstcadeau

Fossielen en mineralen als surprise voor jong en oud. Een mooi begin voor een nieuwe hobby en/of tastbare onderbouwing van schoollessen biologie-, geologie- of topografie. Restanten van levende wezens (paleontologie) en bodemmineralen (geologie), komen/kwamen ook uit onze ondergrond tevoorschijn. Antwoorden op vragen als: waar, wat en wanneer aan het oppervlak kwam kan gezien worden als een allesomvattend boek over de vorming van onze aarde.

Mill en andere plaatsen herbergen op geringe diepten fossielen en mineralen (vaak zwerfstenen), met als voorbeelden: groeves in Maastricht en Winterswijk maar ook zandputten als in Mill. Denk daarbij ook aan vakantiebestemmingen als: Ardennen, Eifel, Kanaalzone in Frankrijk/Engeland.

Zelf ben ik als hobbyist al jaren gefascineerd door de mysteries van de natuurhistorische deze ondergrond. Voor mij een hobby, die een tijd- en grenzeloze vrijetijdsbesteding is.

Iets voor u? Kom eens langs op mijn stand op de Kerstmarkt op 14 december in Myllesweerd. I.v.m. aanstaande verhuizing delen van mijn verzameling over doen. Kinderen die met gratis verkregen fossielen willen gaan starten zijn extra welkom.

INFO: Jo van Soest uit Mill.