Foto: Joyce Pennings

Zaterdag 6 april stroomde de Jachthoorn in Sint Hubert vol met zo’n 65 enthousiaste leerlingen die zich hadden aangemeld voor de jaarlijkse leerlingen muziekdag.

Deze dag wordt om beurten georganiseerd door de muziekverenigingen Amicitia, St. Willibord en Ons Genoegen. Dit jaar was de leerlingencommissie van Sint Hubert aan de beurt, bestaande uit Monique Vloet en Sandy Hol. Ook bestuurslid Joyce Pennings is druk geweest met allerlei voorbereidingen. De dag stond in het teken van interessante muzieklessen, een quiz, lekker eten en drinken, een slotconcert en vooral veel plezier in het samen muziek maken.

Na de opening, gingen alle leerlingen vol enthousiasme met de workshops aan de slag. Er was een workshop voor leerlingen op dwarsfluit, klarinet en zelfs op piano onder leiding van Marieke van der Lee. De blokfluitleerlingen werden begeleid door van Marjo vd Locht, het slagwerk door Sjack Esmyer, de saxofoons door Ineke van der Lee en het koper viel onder leiding van Annet Jans, tevens dirigente. In de pauze was er tijd voor een lekkere versnapering en wat te drinken en daarna werd er een spannende quiz gespeeld.

In de tweede helft van de middag werd begonnen met de gezamenlijke repetitie. Het orkest bestond bijna geheel uit leerlingen, maar werd aangevuld met enkele orkestleden.
In de pauze zorgde de Jachthoorn voor heerlijke friet en snacks, waarna het serieuze werk kon beginnen. Al snel stroomde de zaal vol met publiek voor het slotconcert. De leerlingen waren wel een beetje zenuwachtig, maar dat was eigenlijk nergens voor nodig. Het concert was prachtig!

Er werd afgewisseld met de slagwerkleerlingen en de blokfluiters – telkens uitgedost in een andere outfit – en het gezamenlijk orkest. Toen het orkest “de circus suite” speelde was er vanalles te zien, te horen en te beleven. Er kwamen zelfs clowns en koorddansers langs het publiek op. Het was een mooie dag, heel veel dank aan de docenten, vrijwilligers van de drie verenigingen en ook aan de Jachthoorn. Deze dag was echter niet mogelijk geweest zonder de inzet van onze geweldige leerlingen en orkestleden, iedereen heeft zichtbaar genoten. Want wat is er nu leuker dan samen muziek maken! Volgend jaar zal de leerlingendag georganiseerd worden door de muziekvereniging van Mill.