Met enige regelmaat leggen dirigent en muzikanten al enkele muziekstukken op de lessenaar ter voorbereiding op het concert PROMS “DREAMS & FANTASY” in het najaar 2019.

Maar voordat het zover is, wordt er in de tussentijd ook aandacht besteedt aan diverse optredens met een eigen- of dorpskarakter.

KERMIS MILL een écht dorpsgebeuren!

Het eerste optreden van het harmonieorkest na de zomervakantie is tijdens de opening van de Millse Kermis a.s. zaterdag 14 september.
Om 18.00 uur zal het harmonieorkest mooie muziek uit legendarische muziekstukken, musicals en marsmuziek ten gehore brengen op de autoscooterbaan. Hiermee levert de muziekvereniging een bijdrage aan een traditioneel, mooi dorpsgebeuren.

Maatschappelijke betrokkenheid

De muziekverenigingen in dorpen zijn vaak van vroeger uit van belangrijke maatschappelijke waarde voor de hele gemeenschap. Zo ook in Mill waar o.a. de parochie St. Willibrord al jaren een beroep op de gelijknamige muziekvereniging. Zij spelen op 3 november a.s. passende muziek tijdens een herdenkingviering ter gelegenheid van Allerheiligen/Allerzielen op het kerkhof in Mill. Ook op 1ste kerstdag verzorgt het harmonieorkest op passende wijze de kerstviering in de St. Willibrorduskerk.
Ook mogen we alle andere organisaties niet vergeten die een vraag bij de muziekvereniging durven neerleggen om een muzikale bijdrage te leveren. Even traditioneel als de Millse kermis is Koningsdag en de intocht van St. Nicolaas op 17 november a.s. georganiseerd door Stichting Kinderfeesten Mill.

Leerlingenorkest

Ook voor het leerlingenorkest staat er een mooi programma. Op 6 oktober a.s. is er een uitwisseling met muziekvereniging St. Jan uit Wanroij.
Op 27 oktober a.s. wordt er een regionaal Play-inn georganiseerd door de muziekverenigingen uit Cuijk, Boxmeer, Grave en Mill voor alle leerlingenorkesten.

PROMS “DREAMS & FANTASY”

Op 14 december a.s. presenteert Muziekvereniging St. Willibrord weer een groots Proms-concert met als thema “DREAMS & FANTASY” in de theaterzaal van Myllesweerd. Hiervoor zijn al diverse voorbereidingen getroffen, maar is er nog veel werk te verzetten, niet alleen het instuderen van muziekstukken door harmonieorkest, combo en zang maar ook voor decor en attributen. Naast de vrijwillige inzet van alle leden en betrokkenen, zijn we ook op zoek naar sponsoren die dit evenement graag financieel willen ondersteunen. Bent u geïnteresseerd om hieraan financieel bij te dragen, dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Meer informatie over PROMS “DREAMS & FANTASY” volgt nog in De Neije Krant en via onze facebook-pagina https://www.facebook.com/harmoniemill/.