Het begint al een traditie te worden. Ook dit jaar wordt er een Keltisch Kapelconcert gegeven in de 12e eeuwse Mariakapel in Mill. Op vrijdagavond 27 en op zaterdagavond 28 december om 20.00.

In deze bijzondere omgeving klinkt dan muziek, die geïnspireerd is door de tijd van het jaar en door wat deze oude kapel brengt. De akoestische instrumenten van Reel to Real passen prachtig in deze oude en rustgevende sfeer. De muzikanten laten zich in dit concert hierdoor leiden. Ook dit jaar belooft weer bijzonder te worden, mede dankzij een gastoptreden van Esther Croez, een zangeres met een gouden stem. Daarnaast brengen we een aantal nummers over Mill van vroeger, ook in de Ierse sfeer.

De opbrengsten gaan rechtstreeks naar Stichting HoPe die zich inzet voor de kinderen van Peru, zonder tussenkomst van een organisatie (is vorig jaar besteed aan revalidatie van brandwondletsels bij de kinderen), Frans Heijs (gitaar,contrabas), Ronald Peters (zang, accordeon, gitaar en whistles) en Marcel Peters (zang, tenor banjo, mondharmonica en gitaar ) vormen de formatie Reel to Real en spelen al vele jaren Ierse volksmuziek, die met name bekend is van feest- en kroegmuziek.

Echter minder bekend is de gevoelige, melancholische sfeer van deze muziekstijl, waarin je de ziel van een volk kunt voelen, zeker als dit in de passende omgeving als een middeleeuwse kapel klinkt.

Wilt u dit meemaken, geef u dan op, want de plaatsen zijn beperkt en vol is vol. Geef u op via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0623221169.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 december, van 20.00 tot 21.30 uur kapelweg 13 te Mill. Kosten zijn 15 euro. In de pauze is er koffie en thee.