Op zondag 22 december jl. vond in de Willibrorduskerk te Mill een kerstconcert plaats. Dit kerstconcert werd opgeluisterd door popkoor Event uit Wijchen onder begeleiding van dirigente Trees Rutten.

Het koor, dat bestaat uit meer dan 100 zangers en zangeressen uit Wijchen en wijde omgeving, werd bij diverse nummers begeleid door de Millse trompettisten Ad Goossens en Willem Hermans.

Gedurende dit concert werd het verhaal rond de geboorte van Jezus uitgebeeld en bezongen. Moderne kerstnummers werden afgewisseld met meer traditionele kerstliederen, maar ook toepasbare liedjes zoals “mag ik dan bij jou” van Claudia de Breij passeerden de revue.

De kerk was bijzonder mooi versierd, lekker warm en ook de verlichting was speciaal voor dit concert aangepast. Dit resulteerde in een fraaie en sfeervolle ambiance. De publieke belangstelling was groots: de kerk was tot de laatste plek toe bezet. Na afloop waren zowel de koorleden als het publiek bijzonder enthousiast aangaande hetgeen ten gehore was gebracht. Uitspraken als “ Dit was geweldig” en “Volgend jaar weer” waren na afloop dan ook veelvuldig te horen. Sommigen opperden al het idee om De Passion naar Mill te halen. Ons kerkgebouw leent zich, gezien zijn uitstekende akoestiek, goed voor zulk soort evenementen.

De locatieraad van geloofsgemeenschap Willibrordus te Mill wil graag iedereen bedanken die deze middag tot een succes heeft gemaakt. Laten we hopen dat in de toekomst meer van dit soort activiteiten in ons prachtige kerkgebouw kunnen plaatsvinden.

Met dank, locatieraad geloofsgemeenschap Willibrordus Mill.