Foto: Cockie Kremers

Op de dag dat Nederland op slot ging in de strijd tegen het Coronavirus, begaf ook de acht jaar oude beamer in Cultureel Centrum Myllesweerd het. Deze materialen worden gebruikt voor onder andere het Filmhuis in de grote theaterzaal.

“Vervanging van de beamer en het scherm stond al in de planning,” vertelt Hans Rutten. Hij is bedrijfsleider van Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. “Ook om efficiënter te kunnen werken en meer mogelijkheden te hebben, wilden we de beamer en het filmdoek vervangen. We moesten met twee of drie mensen zijn om de stellage van het doek te plaatsen of op te ruimen. Nu is het één druk op de knop en het filmdoek komt naar beneden en de beamer gaat aan. Dit scheelt tijd en geeft ook meer mogelijkheden.”

Terwijl Hans op een knop drukt zakt het filmdoek van zes bij bijna 4 meter voor het toneeldoek door naar beneden. “Eerst moesten we ook telkens de beamer opnieuw ophangen, omdat deze anders in de weg hing voor andere activiteiten. Deze nieuwe beamer heeft een groter bereik en heeft nu een vaste plek gekregen op het balkon. Het beeld is nu ook veel scherper, dus een nog betere beleving van de film als het seizoen straks weer begint.” Ook bij bijvoorbeeld een theatervoorstelling kan men nu via een presentatie laten zien wat het film- en theaterseizoen nog meer te bieden heeft. Vlak voor de theatershow dan start kan men het scherm naar boven halen en kan de show starten.” Ook voor anderen die wat willen doen in de theaterzaal en er filmbeelden of een presentatie bij willen gebruiken is de beamer en het scherm beschikbaar.” Aanstaande woensdag 17 juni is er voor het eerst sinds het seizoen in maart abrupt eindigde weer een film te zien. Dat is vanaf 20.00 uur de muzikale film Mama Mia.

Langzaam maar zeker is Myllesweerd ook de andere activiteiten weer aan het opstarten. Hans: “Samen met onze huurders en gebruikers kijken we wat wel en wat niet kan. Zo is biljarten in groepjes van maximaal 4 personen weer mogelijk en kunnen de musicals van de schoolverlaters van de basisscholen weer. Dat alles wel met bepaalde voorwaarden zoals afstand houden en een maximaal aantal bezoekers, maar we zijn nu al blij dat we überhaupt weer de deuren mogen openen en weer gasten mogen ontvangen.”

Meer weten over de mogelijkheden in Myllesweerd? Bel 0485-454366 of zie www.myllesweerd.nl. Daar is ook een protocol te vinden met regels rond het hoe en wat in de strijd tegen het Coronavirus.