Alle kinderen van Kindcentrum Mill doen op vrijdag 11 december mee aan een sponsorloop voor het goede doel het Rode Kruis.

In september werden wij als basisscholen de LenS en de Kameleon benaderd door het Rode Kruis. Samen met 3FM komen zij dit jaar in actie om medische hulpverlening te ondersteunen tijdens de coronacrisis en verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook geeft het Rode Kruis aandacht aan het opvangen van slachtoffers, het geven van voedselhulp en het ondersteunen van ziekenhuizen tijdens deze enorme Coronadrukte.

In de week van 18 tot en met 24 december zouden een aantal radiodj`s een tocht lopen om aandacht te vragen voor dit goede doel. Ook Mill zou bezocht worden. Aan de basisscholen werd de vraag gesteld om een actie op te zetten om geld in te zamelen.

Helaas heeft er door de coronapandemie een aanpassing plaatsgevonden waardoor de tocht niet meer doorgaat. Als scholen hebben wij besloten de actie wél door te laten gaan.

Samen met 3 studenten van de HAN sportkunde hebben we gekeken welke acties mogelijk zijn in deze tijd. Al snel kwamen we op een sponsorloop uit. Alle kinderen hebben inmiddels een sponsorformulier mee naar huis gekregen. De kinderen gaan op zoek naar sponsoren in hun naaste omgeving, dus niet langs de deuren. Kinderen kunnen gesponsord worden voor een vast bedrag of per rondje.

Ook de kinderen van Spring kinderopvang en Stichting Lotta doen mee aan de sponsorloop.

De sponsorloop vindt plaats op de voetbalvelden van Juliana. We hebben Jan Linders in Mill bereid gevonden alle kinderen van een flesje water en een appel te voorzien.

Om de kinderen kennis te laten maken met het Rode Kruis wordt er een online gastles verzorgd voor de kinderen in de groepen 6 tot en met 8. Een Rode Kruis-vrijwilliger laat de kinderen op een interactieve manier kennis maken met 3FM Serious Request én vertelt wat over de corona hulpverlening.

We gaan er een sportieve dag van maken voor het goede doel. De leerkrachten en de studenten van de HAN zullen de kinderen aanmoedigen. Helaas is het, gezien de Corona maatregelen, niet mogelijk om toeschouwers bij het evenement te laten zijn.