Na een tijd van voorbereiding, tevens rekening houdend met de maatregelen rondom corona, kon donderdag 20 mei jl. de eerste scootmobieltocht van start gaan! Als eerste route werd door de werkgroep de Kunstroute gekozen.

De groep bestaande uit 11 scootmobielers en/of elektrische rolstoelen met even zoveel begeleiders vertrok, gelukkig met mooi weer, bij Gemeenschapsaccommodatie De Wester.
De ruim 15 kilometer lange Kunstroute loopt door mooi natuurgebied en was goed berijdbaar. Bovendien was de route duidelijk aangegeven met pijlen en was er bij alle kunstwerken duidelijke uitleg weergegeven.
Bij Landgoed Tongelaar hadden de beheerders van het Brabants Landschap gezorgd voor een gemakkelijke doorgang naar het kasteel door de slagbomen open te zetten. Daar aangekomen was spontaan Arlette van Hout aanwezig met haar keyboard om muziek te maken en konden de mensen even rondkijken en op adem komen. En wat genoot iedereen!
Onderweg werd door menigeen de mooiste foto’s gemaakt.
Bij Café Libre werd een grote pauze gehouden, waar op het overdekte terras iedereen kon genieten van de door de KBO aangeboden koffie of thee met natuurlijk iets lekkers er bij.

Aan de overzijde stond Arlette opnieuw haar muzikale talenten ten gehore te brengen en zorgde daar dus voor een gezellige muzikale ondersteuning. Even later vertrok de stoet weer voor het vervolg van de Kunstroute. De deelnemers raakten niet uitgepraat over de mooie natuur en de door “gewone” mensen gemaakte kunstwerken. Eindelijk weer eens een gezellig uitje met z’n allen!

Hiermee was de eerste scootmobieltocht van KBO Mill een feit met dank aan de initiatiefnemers en begeleiders. En gezien de reacties zeker voor herhaling vatbaar. Daarom is er een voornemen om in de zomertijd iedere 3de donderdag van de maand iets dergelijks te organiseren voor deze mensen.