Na geslaagde voorgaande valpreventiecursussen willen we gaan starten met de volgende cursus.

Het programma is een mix van bewezen effectieve programma’s: Vallen Verleden Tijd en het Otago thuisoefenprogramma. Het Vallen Verleden Tijd programma omvat een hindernisbaan, spelvormen en valtraining. De hindernisbaan met gevaarlijke situaties uit het dagelijks leven worden onder veilige omstandigheden geoefend. Daarnaast komen spelvormen aan bod welke oefeningen met veranderingen in snelheid en richting bevatten. Helaas kunnen niet alle valpartijen voorkomen worden, om deze reden worden er tijdens de valtraining valtechnieken aangeleerd om zo veilig mogelijk te leren vallen én hoe er kan worden opgestaan na een val. De valtraining op de mat is uniek, er wordt getraind hoe iemand moet vallen om op deze manier het automatisme te trainen wanneer er toch een val optreed. Uit de wetenschap blijkt dat er bij ouderen eerder een zijwaartse val voorkomt, dit zorgt voor een grotere kans op een breuk van de heup of schouder. De technieken zorgen ervoor dat u op een andere manier valt en uiteindelijk minder snel uw heup of schouder breekt.

Er worden voor- en na het valpreventieprogramma metingen uitgevoerd: de valangst, loopvaardigheid, kracht en balans worden gemeten. Na de vorige valpreventie editie waren er veel verbetering plaatsgevonden op alle onderdelen van de meting. Iedereen is trainbaar en kan fysiek sterker en stabieler worden.

Het programma duurt 5 weken en betreft 10 bijeenkomsten van 60 minuten. Er wordt gestart met algemene informatie en het aanleren van het Otago thuisoefenprogramma (oefeningen gericht op kracht, balans en het lopen). Vervolgens afwisselend de trainingen zoals hierboven beschreven is. We trainen in kleine groepen onder begeleiding van twee fysiotherapeuten om zodoende individuele aandacht te kunnen geven tijdens de training.

De kosten bedragen 175 euro, maar de zorgverzekeraar vergoed meestal een deel. Deze informatie kunt u opvragen bij de zorgverzekeraar.

Locatie: de Wester in Mill
Dagen: dinsdag en donderdag
Tijden: groep 1: 14.00 uur en groep 2: 15.00 uur
Startdatum: dinsdag 18 januari 2022

Zien wij u bij de start van de valpreventie training op dinsdag 18 januari?

Neem gerust contact op met Daisy Janssen van Fysiotherapie Mill voor meer informatie over de valpreventie training
0485-451107
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.