Foto: Henry Geenen

Wie kent het niet, een foto uit de oude doos, waarop een persoon te zien is die niet aanwezig was tijdens de opname. Vele spookverhalen doen nog steeds hierover de ronde, of kan het zijn dat de fotograaf het filmrolletje niet goed heeft doorgedraaid?

Wat de waarheid is, laten wij als fotoclub “Gespot” in het midden, maar tijdens onze expositie geven wij een inkijkje in dubbele belichting bij het fotograferen en wat dit voor creatieve en geheimzinnige foto’s kan opleveren.

Mochten wij n.a.v. bovenstaande jouw nieuwsgierigheid gewekt hebben, bezoek dan zeker onze expositie vanaf 2 mei tot 30 juni. Voor openingstijden van het culturele centrum Myllesweerd, verwijzen wij je naar de site www.myllesweerd.nl

Naast de foto’s door dubbele belichting, zal er ook wat “eigen werk” van de leden geëxposeerd worden.

Fotoclub “Gespot” bestaat uit 12 actieve leden, die regelmatig onderweg zijn voor het vastleggen van objecten en of situaties, waarbij creativiteit centraal staat.

Het is niet altijd de kunst om iets ongewoons vast te leggen, maar door soms iets gewoons op een ongewone manier vast te leggen, maakt dat wij als fotomaatjes uit onze comfort zone moeten komen en blijven we ons ontwikkelen.
Zo treffen we elkaar maandelijks om elkaars foto’s te bespreken, die we op basis van thematische opdrachten hebben gemaakt. Hierbij zijn naast de creativiteit, de technische kant van de foto ook de vorm van nabewerking onderwerp van gesprek.

Wil je meer informatie over fotoclub Gespot, ga dan naar www.fotoclubgespot.nl of kijk op de Facebookpagina www.facebook.com/fotoclubgespot.