Het beheer van sportvelden is een taak voor veel vrijwilligers in de gemeente Land van Cuijk. Dat met name de droogte deze zomer een lastig probleem is, is inmiddels wel duidelijk.

Beheerders staan voor nog andere lastige opgaven, het bestrijden van emelten is er daar één van. Bij het onderhoud is het gebruik van chemische middelen ongewenst. 

Daarom heeft Milieuvereniging Land van Cuijk in samenwerking met de gemeente een studieavond georganiseerd om duidelijk te maken hoe middels plant- bodem- water- én omgevingsbeheer op een duurzame wijze het sportveldenbeheer uit te voeren is. De ecologische bestrijding van emelten is daarvan een onderdeel.

Lumbricus Consultancy zal het inhoudelijke deel van deze studieavond ‘Chemievrij Sportvelden Beheer’ verzorgen. Uiteraard zal er voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen en discussie. Op deze wijze kan er een nuttige en leerzame avond van worden gemaakt.

Datum: 27 september 2022 
Locatie: De Jachthoorn St. Hubert 
Tijd: zaal open vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur, einde rond 22.00 uur

De avond is geheel kosteloos. U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. o.v.v. sportvelden beheer.