We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media, hoe doen ze dat? Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? Hoe vaak per dag? Kortom, wat is de balans tussen bewegen en media?

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar door heel het land. BiblioPlus tipt twee activiteiten.

Voorlezen en bewegen online

Op zondagochtend 26 maart kunnen ouders hun kinderen een schermpje in de hand geven, want de bieb leest voor! Maar alleen maar stil zitten is niet de juiste balans. Dus gaan zij ook samen bewegen! Dit online voorleesmomentje met ochtendgymnastiek is voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en helemaal gratis. 

Online informatief Webinar voor ouders

Het mediagebruik van kinderen brengt ook vragen met zich mee. Hoelang mag een kind achter een beeldscherm zitten? Kan een kind alleen met een tablet spelen? Welke media past bij de leeftijd van het kind? 

Voor ouders en verzorgers van jonge kinderen organiseert de bibliotheek het Webinar ‘Kom in beweging met media’ op 28 maart om 20 uur. Denise Bontje van @Mediasmarties geeft in dit Webinar voor ouders praktische tips om een gezond en gebalanceerd mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen (0-6 jaar).

Meer informatie over deze twee activiteiten via www.biblioplus.nl.