Dit kunstwerk staat in het Aldendrielpark en is van Ruud van der Beele, een van de 37 deelnemende kunstenaars aan de Kunstroute 2023 in Mill. (Foto: Cockie Kremers)

Voor de tiende keer organiseert het Toeristisch en Recreatief Platform Ontdek Mill weer een Kunstroute. Deze keer in en rond Mill.

De organiserende werkgroep binnen Ontdek Mill heeft voor 2023 het thema “Respect voor alles en oog voor groen” gekozen. Heel wat (amateur)kunstenaars en kunstgroepen hebben zich door dit thema laten inspireren. De ruim 15 kilometer lange kunstroute in en rond Mill zal aanstaande zondag 7 mei om 10.00 uur officieel worden geopend. Dit in het Aldendrielpark aan de hoek Beerseweg en Schoolstraat in Mill en iedereen is daarbij van harte welkom. De Kunstroute is tot eind september 2023 gratis te bezoeken.

Het idee om ooit te beginnen met een Kunstroute werd geboren vlak na de oprichting van het platform Ontdek Mill. Als eerste werden er destijds diverse vogelverschrikkers geplaatst in de Groespeel. Daarna waren er Kunstroutes met thema’s als Kunst op de Raam, Ontdek Sint Hubert, Vrijheid Blijheid en vorig jaar Samenwerken dat werkt. Deze route trekt jaarlijks heel wat bezoekers, maar ook deelnemers beleven veel plezier aan deze Kunstroute. Dat blijkt ook uit het recordaantal deelnemers dit keer. Totaal zijn er namelijk 37 deelnemende kunstenaars en kunstgroepen die zich hebben laten inspireren door het thema van dit jaar. 

Om meerdere redenen is het deze keer een bijzondere editie. Niet alleen omdat het de 10e keer is dat deze Kunstroute door Ontdek Mill georganiseerd wordt, maar het is ook de eerste route zonder Pieter van den Elzen (Pietje de Grondwerker). Hij overleed in februari en was sinds de start van deze Kunstroute samen met Bert Verweijen kartrekker. In zowel de folder met informatie over deze route als her en der in de route zal Pieter en hetgeen hij voor de Kunstroute (en diverse andere organisaties) betekende gepast herdacht worden. 

De opening van deze Kunstroute zal zondag 7 mei om 10.00 uur plaatsvinden in een circustent in het Aldendrielpark. Dit weekend (zowel vrijdag, zaterdag als zondag) zal circus Bolalou diverse circusvoorstellingen verzorgen in het Aldendrielpark. Daarnaast zal zondag ook de Kasteelronde verreden worden. Vandaar het advies aan bezoekers van de opening van deze Kunstroute om te parkeren op het Marktplein.

Op diverse (horeca)locaties zijn folders met de route en meer informatie gratis af te halen. Ook elders in deze Neije Krant is een pagina met de route te vinden. 

Digitaal is deze folder te downloaden via www.ontdekmill.nl/kunstroute.