Op vrijdagavond 5 april is de cabaretvoorstelling 'Korte metten' te zien in Cultureel Centrum Myllesweerd. Cabarettrio Jeroens Clan brengt hiermee het grove muzikale zapcabaret van de jaren 90 terug in een nieuw jasje.

Fris, grofgebekt en met een gestrekt been maken Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter uit het Brabantse Best op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek. Hun maatschappijkritische liedjes, gebral en patriarchale vunzigheid gaan hand in hand met hun eigen portie kwetsbaarheid.

Theo Maassen enthousiast

Na hun debuut met 'Tere zieltjes' staat Jeroens Clan nu met hun tweede programma 'Korte metten' in de Nederlandse theaters. Alleen nu nóg sneller, rauwer en genadelozer. "Bij het nummer Ik bepaal zelf wel of ik sneu ben kreeg ik een slappe lach die niet op wilde houden", zegt Theo Maassen. "Het triggerde iets in mij. Het stompzinnige dansje, de kern van de boodschap, de volstrekte naïviteit in combinatie met een enorme overtuiging: zeldzaam".

Complotdenkers

Theo Maassen nam zijn regisseur Martijn Bouwman mee naar een try-out. Die bood na afloop direct zijn diensten aan. Een van de hoogtepunten volgens hem is het lied over complotdenkers: Ik stel alleen maar vragen. "Steengoed", glundert Bouwman die nu de eindregie voert over 'Korte metten'. 

Tickets kosten 20,- euro en zijn zowel af te halen aan de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill als online te boeken via de agenda op www.myllesweerd.nl. Deze theatershow is ook te boeken inclusief een theatermenu bij ’t Centrum tegenover Myllesweerd.