De kinderen, ouders en leerkrachten van de Millse openbare basisschool de Kameleon hebben er zin in! De week van 15 tot en met 19 april is volgepland met allerlei leuke activiteiten, en op de vrijdag ervoor, 12 april, is er een reünie voor oud-leerlingen en -leerkrachten.

De week zelf wordt geopend in Myllesweerd, waar de kinderen naar de jubileumfilm gaan kijken waarin zijzelf een rol spelen. In het spannende script van bureau Hollywood in de klas spelen een vergeten feest, een tijdmachine en de briljante oud-leerlinge professor Alberta Einstein een hoofdrol.

Op dinsdag gaan alle kinderen op schoolreis: de kleuters naar Monkeytown, de groepen 3-4 naar Billy Bird Hemelrijk, de groepen 5-6 naar Toverland en de groepen 7-8 naar de Efteling. De woensdag staat in het teken van een spannende Vossenjacht in het Millse centrum, terwijl de donderdag gevuld is met creatieve workshops. Op de vrijdag wordt de feestelijke week afgesloten met de jaarlijkse Koningsspelen, samen met basisschool de Lens.

De Kameleon werd in 1999 opgericht en startte in schoolwoningen aan de Havikstraat, waar nu TourMillLijn gevestigd is. Er was behoefte bij ouders aan Openbaar Onderwijs en de school begon in augustus van dat jaar met 32 kinderen, verdeeld over 2 groepen. Juf Marjon was de eerste leerkracht en zij werkt nog altijd op de Kameleon. Meester Arthur was de eerste directeur; een warme, vriendelijke man met heel veel humor. Helaas overleed hij in 2008, maar zijn credo: het zorgen voor een fijne en open sfeer met veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, staat nog steeds als een huis.

Begin 2014 verhuisde de Kameleon, samen met basisschool de Lens, de GGD en kinderopvang Spring naar het Kindcentrum aan de Langenboomseweg. De huidige directeur, Jolanda Oonk, is erg trots op haar school: het is heerlijk om deel uit de maken van dit fijne team; ik ben trots op alle kinderen en ouders en waar we als school voor staan. En dat het Kameleon-gevoel er nog steeds is. Ook na vijfentwintig jaar.

Opgeven voor de reünie kan nog steeds, via de link op de website www.kameleonmill.nl.