Spetterpret, baby en peuterzwemmen, in Mill bestaat dit jaar 35 jaar en dat is reden voor een feestje! Begin april is het 35 jaar geleden dat Simone Swinkels haar eerste lessen babyzwemmen gaf in het zwembad bij de molen van Mill, waar het huidige Fitland toen ook gevestigd was.

Na 10 jaar als docente lichamelijke opvoeding gewerkt te hebben, volgde Simone haar echte passie en startte ze haar eigen onderneming op in het babyzwemmen. 

Al 35 jaar geeft ze onder de naam Spetterpret zwemles aan baby’s, peuters en kleuters. Dit zeven dagen per week. Ze doet dat samen met andere instructrices. In de loop der jaren heeft Spetterpret ouders uit de hele regio met hun kroost begeleid bij het kennis maken met zwemwater.

Omdat Simone ervan overtuigd is dat er méér uit het zwemmen met kleine kinderen te halen is heeft ze een geheel eigen methodiek ontwikkeld: PReSwim. De letters P, R en S staan voor Plezier, Respect en Structuur en deze vormen de pijlers van de methodiek. Voor de ouders schreef ze twee boeken over zwemmen met baby’s en peuters/kleuters. Daarnaast werden twee CD’s met bijbehorende geïllustreerde tekstboekjes uitgebracht. De vaardigheden worden namelijk spelenderwijs met behulp van liedjes geoefend. Tevens schreef Simone voor haar instructrices, die ze zelf opleidde, een handboek om zo haar methodiek over te dragen aan hen. 

En nu bestaat het dus 35 jaar! En dat is reden voor een feestje. Zondag 7 april zal er bij Fitland in Mill een groot jubileumfeest worden georganiseerd. Het jubileum op 7 april wordt tevens het afscheidsfeest van Simone die gaat genieten van haar welverdiende pensioen. Na 35 jaar zal Simone letterlijk het roer overdragen aan Fitland. En daarmee gaat haar grootste wens in vervulling, namelijk dat haar levenswerk na haar pensionering wordt voortgezet. Dit feest en de overdracht wordt op een unieke manier gevierd met een piratenfestijn voor haar kinderen, want zo noemt ze de deelnemertjes. Met poppenkast voorstellingen, springkussens en schminken zal dit gebeuren op zondag 7 april. In de weken daarvoor staan de Spetterpret lessen in het teken van piraten. De jonge deelnemers kunnen, vergezeld door een ouder/verzorger, edelstenen en munten opduiken, het dek schrobben, ‘kogels’ door de loop van een 'kanon' gooien, met een duikbril op naar de schatten in de schatkist op de bodem van het zwembad kijken, ‘gekielhaald’ worden, etc. 

Mocht je ook interesse hebben om de Spetterpretlessen te gaan volgen, kan je contact opnemen via de website www.baby-peuter-kleuter.nl/wp/ en/of een gratis proefles aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..